Waar kun je studeren als studeren je eigenlijk helemaal niet zo ligt?

Waar kun je studeren als studeren je eigenlijk helemaal niet zo ligt?

12 oktober 2020 Uit Door admin

Studeren ligt niet iedereen even goed. Het kan zijn dat je moeite hebt met reguliere onderwijs. In het vervolgonderwijs wordt veel overgelaten aan je eigen inzet en discipline, en dat werkt ook niet voor iedereen. Ook kan het zo zijn dat het reguliere onderwijs je juist niet voldoende uitdaagt. Waar kun je dan heen om toch op maat een studie te kunnen aangaan en afronden?

EuroCollege

Die school bestaat, en hij heet EuroCollege. EuroCollege is geheel afgestemd juist op leerlingen die wel een papiertje willen halen, maar behoefte hebben aan een andere vorm van onderwijs dan gebruikelijk om dat doel te bereiken. Zij bieden erkende MBO en HBO-opleidingen op het gebied van international business, ondernemerschap en hospitality, event- en hotelmanagement. Deze opleidingen bestaan uit intensieve en versnelde trajecten, waarbij extra veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Discipline

Discipline is het kernwoord bij EuroCollege en etiquette staat hoog in het vaandel. Ga je hier je studie volgen, dan moet je er rekening mee houden dat er regels gesteld worden en dat je daar ook aan gehouden wordt. Daarnaast ga je netjes gekleed naar school. Ook dat is immers een uiting van een serieuze mindset en een goede voorbereiding op het zakenleven. Er is zelfs een ‘pakkendag’ waarop je strak in pak naar school gaat.

Hard werken

Men gaat er bij EuroCollege alles aan te doen om te proberen en ook te slagen om het allerbeste uit jou te halen. Je ontwikkelt daar een mindset waarin je er wél in slaagt om je volledig in te zetten voor het afronden van je studie. EuroCollege is immers een school met een hoog slagingspercentage. Dat betekent wel hard werken en de waardevolle les dat hard werken inderdaad loont. Vijftig uur per week aan de studie besteden is niets ongewoons bij EuroCollege. Vakanties zijn kort, want het gaat om intensieve en versnelde studietrajecten.

Sfeer proeven

Dat klinkt natuurlijk allemaal niet als één groot feest, en dat is het ook niet. Je gaat naar EuroCollege als je jezelf niet in staat acht om in je studentleven naast het feesten ook nog te studeren. Betekent dat dan er helemaal niets te lachen of te genieten valt als je student bent bij EuroCollege? Natuurlijk niet. Wil je alvast een indruk krijgen van de sfeer op deze school? Proef de sfeer op hun EuroCollege Twitter feed.

Studies en locaties

Je kunt bij EuroCollege een zestal verschillende HBO-opleidingen volgen, te weten International Business & Finance Management, International Business & Entrepreneurship. International Business & Asian Markets, Hospitality & Event Management, International Tourism & Hospitality Management en International Hotel & Hospitality Management. Ook zijn er twee MBO-opleidingen te volgen: International Business & Sales en Evenementen & Hotel Management. Je kunt een studie volgen bij EuroCollege op de locaties Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en sinds dit jaar ook in Groningen. Per 2022 kun je ook terecht in Eindhoven. Benieuwd? Bezoek vooral een open dag.