Snelle leningen in Nederland

Wat is een lening zonder rente?

Kredietinstellingen lenen geld aan hun klanten. De schuld moet met rente worden terugbetaald. Het is duur en lastig. Maar er zijn leningen waarbij u precies hetzelfde bedrag moet geven als is opgenomen. Dit is een renteloze lening. In dit geval hoeft u niet teveel te betalen. Het voorstel om een ​​lening te krijgen zonder rentekosten klinkt verdacht. We herinneren ons allemaal de gevolgen van "gratis kaas". Banken kunnen immers niet gratis geld geven. Kredietinstellingen verdienen geld met leningen. Maar het is voor hen winstgevend om leningen zonder rente te krijgen.

Waarom verstrekken banken renteloze leningen?

U kunt een lening krijgen zonder rente, omdat dit gunstig is voor kredietinstellingen. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar dat is het wel. Waarom is een nultarief gunstig? Om verschillende redenen: De hevige concurrentie op de markt voor bankdiensten heeft ertoe geleid dat kredietinstellingen voor elke klant moeten vechten. Om een ​​lener aan te trekken, moeten ze betalen voor advertenties, borden, promotors die flyers verspreiden, enz. Deze marketingdiensten kosten veel geld. Daarom geven banken er de voorkeur aan om over sommige leningen geen rente te nemen, maar tegelijkertijd nieuwe klanten te krijgen zonder geld uit te geven.

Gratis diensten worden actief geadverteerd door gebruikers zelf. Dat wil zeggen, de cliënt vertelt zijn familieleden en vrienden over de mogelijkheid om gratis geld te ontvangen. Banken betalen ook niets voor deze advertentie. Meestal is een renteloze lening in korte tijd te gebruiken. Als de klant geen tijd heeft om de schuld op tijd te betalen, wordt hem rente in rekening gebracht voor de gehele periode dat hij het geleende geld gebruikt. En ze zijn hoger dan het gemiddelde markttarief. Dat wil zeggen dat u in dit geval veel te veel moet betalen, meer dan bij een gewone geld lening. Een kredietinstelling kan geld verdienen door geld te verstrekken tegen 0% per jaar, op aanvullende betalingen. Deze omvatten: vergoedingen voor het openen of onderhouden van een plastic kaart, het plaatsen van onderpand, leningverzekering, enz. Daarom is het noodzakelijk om op alle kredietvoorwaarden te letten, en niet alleen op het nultarief. Twijfel dus niet, een lening zonder rente is een heel reëel financieel product dat bij tijdige betaling zowel voor de geldgever als voor de lener voordelig kan zijn.

Snelle leningen – het is een lening voor een klein bedrag en voor een korte periode. Vaak worden dergelijke leningen genomen totdat het salaris wordt afgewacht of om een aantal dingen te kopen. Langlopende leningen – het is een lening voor grote bedragen en voor een lange termijn. Deze leningen kunnen nodig zijn voor de aankoop van onroerend goed, voor de bouw, voor grote reparaties, voor de consolidatie van andere leningen, voor herfinanciering of voor grote aankopen.