Vier tips voor het schilderen van een studentenkamer

Vier tips voor het schilderen van een studentenkamer

19 oktober 2023 Uit Door admin

Bij je eerste eigen studentenkamer is het natuurlijk wel zo leuk om deze kamer echt eigen te maken. Dit kan op verschillende manieren, van het inrichten van je kamer tot aan het schilderen van je studentenkamer. Het zelf verven van je studentenkamer is een leuke manier om deze kamer om te toveren tot je eigen plekje. Schilderen kun je prima zelf, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder geven we je vier tips voor het verven van je studentenkamer.

Kies voor verf van een hoge kwaliteit

Studenten hebben het niet altijd even breed. Het is goed mogelijk dat je op de kleintjes let en probeert te besparen waar mogelijk. Het is verleidelijk om ook te besparen op het gebied van verf, maar dit raden we af. Bij goedkope verf is er een grotere kans op de vorming van banen en strepen in de eindlaag. Je zult meerdere lagen, soms zelfs wel drie of vier, aan moeten brengen voordat je een mooi eindresultaat behaalt. Dat kost niet alleen meer moeite, maar je hebt dan ook meer verf nodig. Bij kwaliteitsverf betaal je misschien meer, maar je hebt minder lagen nodig en de kans op een mooier eindresultaat is groter.

Er zijn allerlei merken die bekend staan om hun kwaliteitsverf. Een goed voorbeeld hiervan is Sigma. Niet voor niets kiezen niet alleen doe-het-zelvers voor dit merk, maar ook professionele schilders. Bij dit merk zit je altijd goed, of je nu muurverf of een lak nodig hebt. Daarnaast is Flexa een aanrader. Wil je profiteren van verf van een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs, maak dan gebruik van een Flexa Creations aanbieding. Goede verf voor weinig geld: het beste van beide werelden voor een student.

Bepaal je eigen kleur

Het mooie aan verf is dat je het in allerlei kleuren kunt laten mengen. Veel aanbieders beschikken over een ruim kleuraanbod, zodat vrijwel iedere tint tot de mogelijkheden behoort. Natuurlijk kun je ten eerste kijken naar je eigen smaak. Hou je van neutrale kleuren of ben je juist meer van de uitgesproken kleuren? Daarnaast kun je kijken naar de grootte van je studentenkamer. Is je kamer al vrij klein, dan zou een donkere kleur op de muren ervoor zorgen dat de ruimte er optisch nog kleiner uitziet. Een lichte kleur zorgt juist voor een optisch grotere ruimte.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Studenten staan niet altijd bekend om hun werkethiek. Het is verleidelijk om allerlei voorbereidende klusjes over te slaan en meteen te gaan verven. Hierbij loop je wel de kans dat het eindresultaat van een mindere kwaliteit zal zijn. Het is niet voor niets dat aangeraden wordt om een ondergrond schoon te maken en te ontvetten. Oneffenheden schuur je weg en gaten vul je op met plamuur. Het kan zijn dat je vooraf een primer of voorstrijkmiddel moet aanbrengen. Dit verbetert de hechting van de verf en zorgt voor een betere dekking.

Afplakken en bedekken

Voordat je jouw studentenkamer gaat verven, is het belangrijk dat je specifieke oppervlakken afplakt. Zo voorkom je dat hier verf op kan komen. Goede voorbeelden van oppervlakken waar je geen verf op wilt krijgen zijn kozijnen, plinten, contactdozen en randen. Bovendien draagt afplaktape er aan bij dat je een strakker eindresultaat behaalt. Kies hierbij voor afplaktape van een hoge kwaliteit. De vloer kun je beschermen door dit oppervlak af te dekken. Hetzelfde geldt voor meubels en dergelijke, mochten deze al in jouw studentenkamer staan. Met behulp van deze vier tips zul je jouw studentenkamer succesvol kunnen schilderen.