Wat te doen bij een huisfeestje in 2022?

Wat te doen bij een huisfeestje in 2022?

20 december 2021 Uit Door admin

Nog even en het is al zover, het jaar 2022 is bijna aangebroken. En met een vreemd corona jaar zoals in 2021, zien we nog niet erg veel perspectief voor verandering in 2022. We zullen ons als studenten dus ook in 2022 weer moeten gaan aanpassen naar de maatregelen van ons kabinet. Dit houd in dat de door ons zo geliefde kroegen, cafés en clubs nog wel even (beperkt) gesloten zullen blijven. Maar dat betekend ook dat wij meer thuis zitten en dus meer huisfeestjes gaan geven om toch aan onze trekken te komen. En om iedereen daar een beetje bij te helpen hebben wij drie tips om jouw huisfeest nog spannender te maken!

1. Cocktails serveren!

Even is een keer wat anders dan die liters goedkope bier. Maak van jouw huisfeest is een echte club, installeer een eigen cocktail bar! Maak een lijst met gemakkelijk te maken cocktails, bestel een simpele cocktail set en shaken maar! Een cocktail avond is daarnaast ook nog erg goed te combineren met verschillende thema feesten. Denk eens aan een strand thema, full moon party en nog veel meer. Daarnaast is het maken van een cocktail vele malen makkelijker dan jij zou denken. Een simpele Mojito voor de mannen en een Sex On The Beach voor de vrouwen doen het altijd goed! Stel daarnaast een lekkere playlist samen, versier het studentenhuis een beetje en laat de kater zijn werk doen de volgende dag!

2. Beerpong toernooi

Voor de fanatieke en energieke drinkers onder ons is een beerpong toernooi de perfecte invulling van een huisfeest. Beerpong is een drankspel wat eigenlijk uit Amerika afkomstig is maar ondertussen wel bekend in Nederland. Er zal haast geen student zijn die nog nooit een potje beerpong heeft gespeeld. En ook voor een huisfeestje is een beerpong toernooi een uitstekend idee. Deel het gezelschap op in duo’s en maak een speelschema voor het begin van de avond. Zorg daarnaast dat er een aantal prijzen beschikbaar zijn voor de winnaars en je bent klaar om te gaan! Houd er wel rekening mee dat beerpong vanzelfsprekend gespeeld wordt met bier, ook de vrouwen drinken bier! Haal dus ergens een beerpong setje of een mooie beerpong tafel vandaan en spelen maar!

3. Een drankspel spelen!

Om nog eens wat anders leuks en spannends te bedenken voor jouw huisfeest heb je de wereld aan keuze met drankspellen. Een drankspel is zoals het al zegt een bordspel, kaartspel of dobbelspel waarbij er speciale regels zijn gemaakt waardoor er alcohol gedronken moet worden. Het leuke is dat er drankspellen zij in vele verschillende soorten en bestemd voor verschillende groepsgroottes. Zo kan je tijdens huisfeest verschillende soorten drankspellen hebben staan. Een aantal aanraders zijn bijvoorbeeld het Mens Erger Je Niet drankspel, Flip the Cup, Jenga en nog veel meer. Tal van leuke en goedkope drankspelletjes zijn online vrij goedkoop te vinden.

Maak jouw feest uniek!

Met bovenstaande tips mag het geen probleem meer zijn om het komende jaar leuke en unieke huisfeestjes te geven. Met de (deels) gesloten horeca heb je soms een beetje creativiteit nodig om een leuk feest te geven. Houd je vooral niet in en bedenk wat origineels waardoor jouw studententijd niet zomaar voorbij gaat! Maar houd er wel rekening mee om ook nu te drinken met mate!