Willemsen- de Koning: voor een betekenisvolle (bij)baan

Willemsen- de Koning: voor een betekenisvolle (bij)baan

5 juli 2024 Uit Door admin

Ook al is de basisbeurs weer terug, de gemiddelde studieschuld is nog altijd hoog. Voor studenten is het daarom vaak noodzakelijk te werken naast hun studie. Het vinden van geschikte bijbaan is alleen niet altijd even makkelijk. Marc Bolderman, directeur van vervoersbedrijf Willemsen- de Koning: “De meeste studenten belanden in de horeca of bezorgen maaltijden. Leuke banen, maar weinig relevant voor hun studie. Ze denken niet vaak aan een bijbaan in het doelgroepenvervoer, terwijl daar mooie kansen en ervaringen liggen.”

Het bedrijf Willemsen- de Koning

Marc Bolderman, geboren te Veenendaal, nam in 1997 het familiebedrijf Taxi de Koning over. “Het bedrijf is gestart in de jaren dertig en werd ruim zestig jaar door dezelfde familie geleid. Ik was daar in dienst toen de laatste in de familie De Koning ermee stopte. Omdat er geen opvolger klaarstond, kon ik instappen. Ik ben altijd heel dankbaar geweest dat familie De Koning mij het bedrijf toevertrouwde,” aldus Bolderman. In 2003 fuseerde de onderneming met Taxibedrijf Willemsen.

Inmiddels is Willemsen- de Koning is een vooraanstaand bedrijf in het personenvervoer met een breed scala aan diensten, variërend van zorgvervoer tot openbaarvervoer, en speelt Willemsen- de Koning een belangrijke rol in de mobiliteit van veel mensen. De missie van het bedrijf is om iedereen veilig en comfortabel op hun bestemming te krijgen, met speciale aandacht voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Relevante bijbanen

Bij Willemsen- de Koning kom je in aanraking met een diverse groep mensen, waaronder ouderen, kinderen en mensen met een handicap. Voor mensen die in de toekomst willen gaan werken met deze doelgroepen, kan een bijbaan als chauffeur een waardevolle ervaring bieden. “In bijna alle regio’s in Nederland hebben wij goede chauffeurs nodig die ook nog eens empathisch vermogen bezitten en oog hebben voor de mensen om hen heen,” zegt Bolderman. “Als chauffeur bij Willemsen- de Koning bestaat het werk niet alleen uit het rijden van een bepaalde route, maar heb je veel interactie met verschillende soorten mensen. Je leert bovendien omgaan met uiteenlopende situaties. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van je communicatieve vaardigheden.”

Studenten krijgen vaak te maken met (bij)banen die niet alleen relevantie missen voor hun studie, maar ook weinig betekenisvol zijn. “Ik geloof dat iedereen zijn steentje bij wil dragen aan de maatschappij. Om eerlijk te zijn, lijkt dat steeds lastiger te worden. Veel banen zijn toch gericht op commercie en worden mogelijk gemaakt door internationale multinationals,” zegt Bolderman daarover. “Daarom zorgen we er bij Willemsen- de Koning voor dat de sfeer van een familiebedrijf blijft behouden. Ook kan je hier een directe bijdrage leveren aan de maatschappij. Door te zorgen voor het vervoer van kwetsbare groepen, draag je bij aan hun zelfstandigheid en welzijn. Deze maatschappelijke betrokkenheid kan zeer bevredigend zijn en een aanvulling vormen op een studie psychologie of een opleiding in de zorg. Richtingen waar het helpen van anderen centraal staat.”

Vastigheid

Voor de chauffeurs bij Willemsen- de Koning is een strakke planning en betrouwbaarheid essentieel om ervoor te zorgen dat de passagiers de gewenste continuïteit en zekerheid geboden kan worden. Werken voor het bedrijf vraagt dan ook commitment. “Wij hanteren stabiele en voorspelbare werktijden, wat zorgt voor een consistente dienstverlening. Het is echt een serieuze baan. Voor studenten kan dat lastig zijn. Aan de andere kant biedt juist deze vastigheid de mogelijkheid om studie en werk goed op elkaar af te stemmen.”