Zo kom je gezond de coronapandemie door

Zo kom je gezond de coronapandemie door

22 december 2021 Uit Door admin

De coronapandemie heeft niet alleen effect op mensen hun fysieke gezondheid, maar ook de mentale gezondheid van veel mensen. Deze periode is extra moeilijk als jij studeert. Je studietijd is normaal een tijd waarin je veel mensen ziet en bijna elke dag op school bent. Helaas is dit nu anders. Om toch gezond deze tijd door te komen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

Mentale gezondheid

Neem voldoende tijd om te rusten. Als je thuis studeert hebben sommige mensen de neiging om door te blijven werken. Het is juist belangrijk om genoeg pauze te nemen, waardoor je ook beter de stof onthoudt. Sommige mensen voelen zich ook gestrester en minder blij door het binnen zitten. Het kan helpen door hierover te blijven praten. Heb je erg last van depressieve gevoelens? Neem dan contact op met je studieadviseur en/of je huisarts.

Beweging

Als je thuis studeert en/of werkt zal je hoogstwaarschijnlijk een stuk minder bewegen. Probeer dan toch voldoende te blijven bewegen. Maak bijvoorbeeld een wandeling voor, tijdens of na je studie of werk. Je kunt thuis ook work-outs volgen via Youtube filmpjes of via Apps. Door beweging komt er een gelukshormoon vrij, waardoor jij je blijer voelt. Daarnaast zorgt bewegen ervoor dat jij fit blijft en je makkelijker op gewicht blijft. Je hebt vast wel eens gehoord van de coronakilo’s. Mensen noemen het coronakilo’s als ze zijn aangekomen door minder te bewegen door corona. Natuurlijk is er ook een andere oorzaak die hieraan bijdraagt, namelijk te veel eten.

Eten

Een goede richtlijn om aan te houden bij gezond eten is: 80% gezond eten en 20% ongezond eten. Je hoeft namelijk niet alleen maar gezond te eten. Sommige mensen hebben de neiging meer te gaan eten door het vele binnen zitten. Probeer hier goed op te letten door zoveel mogelijk alleen te eten als je echt honger hebt. Als je trek hebt heeft jouw lichaam geen eten nodig.

Testen

Voel jij je verkouden of heb je last van keelpijn? Twijfel dan niet en ga een coronatest kopen. Alleen als jij jezelf test weet je zeker of je geen corona hebt. Zo voorkom jij dat je andere mensen besmet. Als jij fysiek les hebt is het advies om je minimaal twee keer per week te testen. Schaf daarom een aantal coronatesten aan zodat jij altijd een coronatest op voorraad hebt.

Twijfel jij of jij je gezond voelt? Dan kan jij altijd gebruik maken van het telefonische spreekuur met je huisarts. Het is beter om wel te bellen dan te blijven twijfelen.