5 populaire landen om stage te lopen

5 populaire landen om stage te lopen

14 maart 2024 Uit Door admin

Wil je voor je studie stage gaan lopen in het buitenland maar weet je nog niet precies in welk land? Er zijn natuurlijk ontzettend veel landen waar dit mogelijk is en een goede voorbereiding is dan ook erg belangrijk. Om je alvast een beetje op weg te helpen met deze voorbereiding, hebben we een top vijf van landen voor je gemaakt die zeer populair zijn om stage te gaan lopen.

1) België

Belgie is al sinds 2015 het meest populaire land onder Nederlandse studenten voor een buitenlandervaring. Dit komt onder andere door de taal, het lage collegegeld, de beschikbaarheid van kamers en de toegankelijkheid van opleidingen als (dier)geneeskunde, tandheelkunde en psychologie waar je in Nederland soms lastig in kunt komen.

2) Engeland

Engeland blijft populair onder studenten maar daalt wel sinds de Brexit. Engeland blijft natuurlijk een prachtig land vol met kapitaalkrachtige en ambitieuze bedrijven. Hierdoor zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om stage te gaan lopen, voornamelijk in Londen. Je kunt hier stage lopen bij sommige van de grootste bedrijven ter wereld in vele verschillende sectoren zoals, architectuur, kunst, mode, recht en natuurlijk het bedrijfsleven. Vaak zijn de stages ook nog eens betaald. Het leven is er vrij duur, maar de stagevergoedingen liggen vaak ook erg hoog, zeker als je een plekje kunt bemachtigen bij een van de vele grote bedrijven. Hier vormen stagevergoedingen van 1000 tot 3000 Engelse pond namelijk geen uitzondering. Daarvoor worden natuurlijk wel prestaties van je verwacht.

3) Australië

Ieder avontuurlijk ingestelde jongere droomt natuurlijk van een (tijdelijk) verblijf in Australië. Als je dit kunt combineren met een mooie en leerzame stage is het plaatje natuurlijk helemaal rond. In Australië maak je kennis met een volledig nieuwe cultuur. Het helpt natuurlijk ook wel mee dat de voertaal in dit land gewoon Engels is, zodat er nauwelijks taalproblemen kunnen ontstaan. Op alle gebieden zijn in dit land stages te vinden. Of je nu op zoek bent naar een stage in het bedrijfsleven, communicatie of juist het toerisme; er zijn meer dan genoeg plaatsen. Het land zelf is natuurlijk ook fantastisch en de inwoners staan bekend om hun gevoel voor humor en de ontspannen sfeer. Daarnaast is er meer dan genoeg te zien in Australië en zul je jezelf hier niet zo snel vervelen. Voor de stagevergoeding is niet echt een gemiddelde te noemen. Deze lopen heel erg uiteen. De hoogste vergoedingen zijn te krijgen bij de grotere, vaak internationale bedrijven.

4) Spanje

Spanje is ontzettend populair als vakantieland maar je kunt hier ook prima stage lopen. Natuurlijk kun je ook dan genieten van het typische Mediterrane leven met zon, heerlijke tapas en vele soorten wijn. De economie van Spanje gaat steeds beter en hierdoor ontstaan er ook steeds meer stageplaatsen. Verreweg de meeste stageplekken zijn hier natuurlijk te vinden op het gebied van toerisme. Spanje staat en valt immers bij het toerisme. Daarnaast zijn er echter ook genoeg stageplaatsen te vinden in het onderwijs of het bedrijfsleven. Het klimaat in dit land is fantastisch en je stagevergoeding kan verschillen van onbetaald tot 1000 euro per maand. Een werk visum is vaak moeilijk te krijgen, waardoor veel stagiaires kiezen voor een onbetaalde stage in ruil voor bijvoorbeeld kost en inwoning.

5) Zuid-Afrika

Waarschijnlijk had je niet verwacht dat Zuid-Afrika in deze lijst zou staan. Wanneer je een stage zoekt in het bedrijfsleven of graag een hoge stagevergoeding wilt, kun je beter niet naar Zuid-Afrika gaan. Toch behoort dit land tot de meest populaire landen om stage te gaan lopen. Vooral mensen die stage willen gaan lopen bij een ontwikkelingsorganisatie, de medische sector of op het gebied van natuur en het behoud daarvan kunnen in dit land terecht. In vrijwel alle gevallen krijg je geen stage vergoeding en moet je zelfs betalen om er stage te kunnen lopen. Toch hebben veel studenten dat ervoor over omdat het een onvergetelijke ervaring is om kennis te maken met deze andere cultuur. Je ziet hier een volledig andere wereld en je kunt daadwerkelijk wat betekenen voor mensen die veel minder hebben dan wij. Natuurlijk kun je direct ook het land met al haar bijzondere dieren bezichtigen tijdens je verblijf.

Meer lezen: