Stage in het buitenland

Stage lopen in het buitenland is een unieke ervaring die na je afstuderen niet zo snel meer op je pad zal komen. Bovendien zegt het iets over jou als persoon en zal het goed op je CV staan. Een buitenlandse stage is de perfecte gelegenheid om een andere taal te leren en kennis te maken met een andere cultuur.

Voordelen stage lopen in het buitenland

Een stage lopen in het buitenland betekent een levenservaring rijker. Je leert niet alleen de taal heel goed kennen maar ook de cultuur van het land waar je stage gaat lopen. Waarschijnlijk kom je ook met een heleboel verschillende culturen in contact. Vaak wonen buitenlandse studenten met elkaar op een campus of in een studentenhuis. De buitenlandervaring wordt door veel bedrijven gewaardeerd en staat dus goed op je CV.

Een stage in het buitenland kan ook een beetje aanvoelen als een vakantie. Er is vaak genoeg tijd voor andere dingen en om vrienden te maken. In je vrije weekenden zul je veel van het land zien en meemaken. Misschien is er wel ruimte om als je stage afgelopen is te blijven en nog een tijdje te gaan reizen? Alles is mogelijk in het buitenland.

Wat moet je regelen?

Helaas is een stage in het buitenland vaak erg duur. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je veel meer moet regelen. Je moet een stageplek vinden en een plek om te wonen. Afhankelijk van het land waar je naar toegaat heb je een visum, inentingen en een (reis)verzekering. Op de website van de rijksoverheid vind je meer informatie over de zaken die je moet regelen. Ook de website van ikwilweg is een goed startpunt. Vaak kan je universiteit of school ook helpen.

Stage zoeken in het buitenland

Een stage zoeken in het buitenland kan behoorlijk lastig zijn. Wij raden je daarom aan gebruik te maken van een stagebank. Een goede stagebank voor stages in het buitenland is Globalplacement. Globalplacement bemiddelt tussen bedrijven en studenten die een stage zoeken. Andere goede websites zijn AIESEC en Go Europe