5 redenen voor studenten om een rijbewijs te hebben

5 redenen voor studenten om een rijbewijs te hebben

3 maart 2023 Uit Door admin

Er zijn steeds minder studenten die al vroeg hun rijbewijs willen halen. Dat komt aan de ene kant  omdat een rijbewijs halen relatief duur is. En het studentenleven natuurlijk al duur genoeg is. En aan de andere kant omdat veel studenten niet meteen de noodzaak van een rijbewijs zien. Ze studeren vaak in een stad waar de afstanden kort zijn en het gebruik van de auto niet echt makkelijk is. En studenten hebben natuurlijk ook nog hun OV kaart. Toch is het hebben van een rijbewijs zeker de moeite waard zijn, ook als je het zelf moet betalen.  Deze vijf redenen laten zien waarom het handig is om een rijbewijs te hebben als je nog student bent.

1. Voor je bijbaan

Wat heeft een bijbaan voor studenten te maken met een rijbewijs? Nou, best veel eigenlijk. Want er zijn diverse baantjes waar je een rijbewijs voor nodig hebt. Meestal zijn dit gave banen waar je ook nog eens lekker mee kunt verdienen. Denk hierbij aan koerierswerk of een bijbaan als student-chauffeur, waarmee je in no time dat rijbewijs terugverdient.

2. Voor vakanties

Als je met vrienden op vakantie gaat, in de zomer naar de zon of in de winter naar de sneeuw, is de auto vaak de beste manier. Als je met meer personen reist kun je de kosten delen en dat scheelt. Want met de trein naar het buitenland is heel duur en ook met het vliegtuig is het niet altijd goedkoop. Bovendien heb je in het land zelf vaak ook weer een auto nodig om op de plek van je bestemming te komen en een beetje rond te toeren. Kortom, op vakantie is het hebben van een rijbewijs dus reuze handig.

 3. Voor verhuizingen

Als student is de kans groot dat je regelmatig verhuisd. Het is immers niet makkelijk een kamer te vinden dus zeg je maar snel ja tegen de eerste die je vindt. Wat meestal niet best is. Woon je eenmaal in de stad waar je studeert dan vind je meestal na verloop van tijd een steeds betere kamer. En dat betekent verhuizen! Dat gaat het snelst als je het zelf doet door een auto te lenen of te huren.

4. Voor meer flexibiliteit

Als je met het OV reist, moet je eerst kijken of je wel op de gewenste plek kunt komen. Vervolgens moet je kijken hoe laat je trein of bus gaat om zo de tijd uit te rekenen dat je op je plaats van bestemming aankomt. Ben je ergens op een feestje dan moet je ook nog rekening houden met de laatste trein of bus gaan. Want het is enorm balen als je die mist en vast komt te zitten. Dat zul je met de auto niet zo snel hebben want je bent veel flexibeler

5. Je hebt nu nog de tijd

Ja, we weten het. Als student ben je altijd bezig en drukdrukdruk. Terwijl, in de praktijk valt dat best wel mee natuurlijk. Als je eenmaal werkt, en je vastzit aan elke dag van 9 tot 5 (of later) werken, heb je minder tijd over. Bijvoorbeeld om je rijbewijs te halen. Terwijl het juist voor je werk belangrijk kan zijn dat je een rijbewijs hebt. Dus haal je rijbewijs nu je nog tijd hebt. Je hebt er later altijd profijt van.

Na het lezen van deze vijf redenen ben je natuurlijk al overtuigd dat jij ook eigenlijk gewoon je rijbewijs nodig hebt. Nog een paar extra puntjes om je over de streep te trekken: airco in de zomer, verwarming in de winter, geen gedoe met andere reizigers, bagage gaat lekker makkelijk mee… Nog een extra troost voor studenten die wat krap bij kas zitten: een rijbewijs hoeft niet perse de hoofdprijs te kosten. Zo heeft Rijschool Utrecht scherpe acties waarmee je kunt besparen. En met dat bespaarde geld kun je straks lekker rondrijden met je pas behaalde rijbewijs.