5 tips om van jouw bedrijf(je) een succes te maken

5 tips om van jouw bedrijf(je) een succes te maken

21 juli 2023 Uit Door admin

Veel studenten snappen dat je niet op je afstuderen hoeft te wachten om te gaan werken. En dan gaat het niet over vakken vullen in de supermarkt of andere bijbaantjes, maar over een eigen bedrijf. Misschien heb je wel het nieuwe Ei van Columbus uitgevonden en verdien je daar je geld mee. Dan ben je al goed bezig, maar je wilt waarschijnlijk ook dat je bedrijf écht goed gaat lopen. En daar gaat dit artikel je bij helpen.

Zorg dat je vindbaar bent

De kans is groot dat je online actief bent. Dat is ook te hopen, omdat vrijwel alles op commercieel gebied online gebeurt. Klanten kun je op meerdere manieren werven. Voor de online vindbaarheid is het slim om te investeren in Google adverteren. Google is met afstand de grootste zoekmachine en zal dat waarschijnlijk altijd blijven. Als jouw advertenties tussen de zoekresultaten staan, word je zeker weten gezien. Het is een investering, maar die levert ook veel op. Bovendien kun je op verschillende manieren bij Google adverteren.

Vergeet de kleintjes niet

Google is de zoekmachine bij uitstek, maar er is nog meer. Een zoekmachine zoals Bing heeft nog altijd een marktaandeel van ruim 5%. Daar zit een potentieel van vele honderdduizenden klanten. Het is dan ook zeker de moeite waard om de mogelijkheden van Bing adverteren te bekijken. Dan heb je het niet over Google Ads, maar over Microsoft Ads. Ze scoren goed en kunnen jouw bedrijf veel opleveren.

Zorg voor unieke content

Natuurlijk is goed gejat beter dan slecht bedacht. Maar daar hoef je niet in door te slaan. Klanten moeten weten dat jij een unieke ondernemer bent die veel beter is dan de concurrentie. Daar zorg je mede voor door unieke content te maken. Je kunt hier je website voor gebruiken, maar sociale media zijn vaak nog belangrijker. Het hangt een beetje van je doelgroep af, maar als deze vooral actief is op Instagram en TikTok, is het slim om daar gerichte en unieke content voor te maken. Gebruik je creativiteit. Een leuk filmpje is zo gemaakt en is een vorm van gratis marketing.

Vergeet je echte gezicht niet

Natuurlijk is het belangrijk dat je online actief bent. Zoals gezegd gebeurt vrijwel alles online. Maar je hebt ook nog een echt gezicht. Het kan allesbehalve kwaad dat potentiële klanten weten hoe je eruitziet en wat je doet. Er zijn diverse netwerkborrels en evenementen waarbij je je gezicht kunt laten zien. Als student heb je voor je gevoel misschien wat beters te doen. Maar sla de kroeg eens een avondje over en ga naar een andere borrel. Het is het helemaal waard.

Neem het niet te serieus

Tot slot een beetje een vreemde tip. Onthoud dat je bedrijf ‘slechts’ een verzetje naast je studie is. Goed, een verzetje waar je miljonair mee kan worden, maar nu nog niet. Neem het vooral niet te serieus en geniet van de uitdagingen en het studentenleven. Later kun je altijd nog hard werken.