7 handige apps voor het bewerken van je vakantiefoto’s

7 handige apps voor het bewerken van je vakantiefoto’s

16 augustus 2022 Uit Door admin

Het is volop zomer en ook voor studenten betekent dat vakantie. Even lekker niets doen na een zwaar studiejaar. Een goed moment om met je vrienden naar een typische jongerenplek in Nederland, Spanje of Griekenland te gaan waar de dag bestaat uit strand, club en feesten. Misschien ben je actiever en maak je een mooie reis naar de natuur of interessante steden. Of doe je goedkoop en ga je lekker met je ouders mee. Hoe je ook je vakantie doorbrengt, het is altijd tof om hieraan goede herinneringen te bewaren en te delen.

Dat is tegenwoordig supersimpel. Met de huidige smartphones maak je al hele goede foto’s en bovendien heb je allerlei handige apps om die foto’s verder te verfraaien. Kijk eens naar de nieuwe  iPhone 13 bijvoorbeeld, die heeft een topcamera en verder verbeterde software zodat je foto’s nog beter, scherper en helderder zijn. En dat wil je op vakantie. Kies je voor  een iPhone met abonnement dan heb je deze super smartphone met topcamera zonder dat je in 1x heel veel geld hoeft uit te geven. Want de vakantie kost immers al genoeg.

7 handige foto apps

Maar welke apps kun je nu het beste kiezen om je foto’s te bewerken om je vakantie er nog mooier uit te laten zien? Hierbij een overzicht van 7 populaire en gratis apps:

1. Apple foto app

De foto app van Apple die standaard op je telefoon zit. Deze app is prima als je wat simpele basisbewerkingen wilt doen, zoals een foto bijsnijden of een effect toepassen. Ook kun je een filter toepassen en licht en kleur aanpassen.

2. Pixlr

Deze app kan al meer dan de Apple foto app maar is nog steeds geschikt voor beginners; de app heeft veel mogelijkheden zonder ingewikkeld te zijn. Pixlr is wellicht wat minder compleet dan andere apps maar ziet er wel vrolijker en toegankelijker uit. Ideaal voor je strandfoto’s dus eigenlijk.

3. Airbrush

Deze app moet je hebben als je dol bent op jezelf en vooral selfies maakt. Naast vergelijkbare bewerkingsmogelijkheden als de meeste apps heb je ook nog een aantal selfie-specifieke mogelijkheden. Met deze functies werk je eventuele imperfecties helemaal weg en kom je extra mooi op de foto.

4. Snapseed

Deze app is een erg goede om foto’s te bewerken. Naast de uitgebreide mogelijkheden is vooral het gemak waarmee je foto’s bewerkt wat Snapseed er boven uit doet steken.

5. VSCO

Net zoals Snapseed is deze app ook al heel lang populair. Deze app is erg uitgebreid waardoor je je foto’s helemaal kunt bewerken zoals je wilt. Verder heeft VSCO een groot aantal presets waardoor je heel simpel je foto een bepaalde look geeft. Wel is de app net iets minder makkelijk in het gebruik en zijn een deel van de presets een betaalde functie.

6. Afterlight

Deze app bestaat net zoals VSCO en Snapseed ook al erg lang. Ook deze app heeft veel mogelijkheden, filters en presets waar je uit kunt kiezen. Verder is deze app populair omdat je zelf zowat alles aan kunt passen.

7. Instagram

Ja, ook met Instagram kun je je foto’s aanpassen. Niet zo uitgebreid als diverse andere apps die we hier behandelen, want Instagram is natuurlijk meer een social media app. Het voordeel is dan wel dat je je bewerkte foto direct kunt delen met je vrienden, zonder het eerst op te slaan of andere ingewikkelde dingen te moeten doen.

Meer handige vakantieapps

Een vakantie is superleuk maar kost natuurlijk ook veel geld. Om je geldzaken voor, tijdens en na de vakantie goed te regelen heeft het Nibud een overzicht met handige geldapps gemaakt. En wij hebben in een eerder artikel al eens 10 apps beschreven die onmisbaar zijn op vakantie. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie en heb je na afloop topfoto’s om iedereen jaloers te maken!