10 apps voor globetrotters

10 apps voor globetrotters

22 mei 2015 Uit Door admin

Reis gepland? Vergeet dan zeker niet deze tien superapps te installeren. Dankzij deze apps vertrek je nooit meer onvoorbereid op reis.

1) W-Fi Finder

Beginnen doen we met een uiterst handige en eenvoudige app die de rest van je buitenlandse trip heel wat zal vergemakkelijken, zeker op het vlak van dataverbruik. Met Wi-Fi Finder kom je namelijk te weten op welke plaatsen in de buurt er gratis wifi is en welk netwerk het sterkst is van op je huidige locatie. Moet er nog mobiel internet zijn?

2) Triposo

Triposo is een indrukwekkende alles-in-één-app, een Trotter of Lonely Planet op je smartphone als het ware. De reeds gedownloade gids van de stad of regio van je bestemming kan je te allen tijde (offline) raadplegen. Praktische en algemene informatie over je bestemming vind je in een handomdraai, bezienswaardigheden, cafés, restaurants en hostels gerangschikt op prijs, populariteit of afstand in een mum van tijd. Net een museumbezoek achter de rug en dringend nood aan een verfrissend drankje? Zin om uit te gaan ’s avonds, maar liefst zo dicht mogelijk bij je hostel? Eén adres: Triposo.

3) Voice Translator

In sommige landen is het gewoonweg onmogelijk om de taal te spreken, en in landen waar dat wel het geval is, slaag je er ondanks de talenknobbel die je ongetwijfeld bezit soms niet in om de simpelste zin uit te spreken. Dat probleem wordt verholpen door Voice Translator! Je zegt iets in je eigen taal, de app neemt dat op en zet het om in de vreemde taal naar keuze, waarna je diezelfde zin vertaald uit je smartphone laat klinken. En of het handig is! Geen Babylonische spraakverwarringen meer vanaf heden.

4) Airbnb

Van Airbnb heb je waarschijnlijk al gehoord, maar probeerde je het ooit uit? Dé app om voor een faire prijs een slaapplaats te vinden op unieke locaties overal te wereld. Uniek, want bij mensen thuis, dus op plaatsen waar je anders minder snel zou komen. Een socialere manier van overnachten bestaat niet: je leert locals kennen die jou informatie bezorgen over de buurt of hun land.

5) Anti Mosquito

De een heeft er meer last van dan de ander, maar niemand vindt muggen echt tof. Zeker op reis doen die langpotige bloeddrinkers extra hun best om je het leven zuur te maken. De ‘volledig wetenschappelijke’ oplossing om die mormels te bestrijden, is nu ook downloadbaar in de app store. Met Anti Mosquito jaag je muggen de daver op het lijf door geluidsfrequenties van 19 kHz en hoger uit te zenden. We raden je desondanks aan om je in de eerste plaats toch in te smeren met muggenzalf.

6) Split Bill

Iedereen die al eens met een groep vrienden op reis is geweest, kan het beamen: de rekening betalen gaat niet altijd even vlot. Gesukkel met briefjes en muntstukken, met gierigaards en je m’en foutisten. Om dat in de toekomst te vermijden, moet je de app Split Bill downloaden. Discussies, te veel of te weinig betalen: het is allemaal verleden tijd. Jij blij, vrienden blij, ober blij, iedereen blij!

7) Weerbericht

Zin om eens goed te lachen terwijl je van je cocktail sipt onder een stralende zon? Installeer dan Weerbericht, gewoon omdat het kan.

8) Survival Tools

Gedaan met aparte apps voor kompas, zaklamp, stopwatch en locatiebepaling! Survival Tools bundelt dat allemaal in een en is daardoor de e-redder in nood voor avonturiers in onherbergzame omstandigheden. Verloren lopen wordt op slag al heel wat moeilijker. Zoals het een echte survivalgids betaamt, leert hij je ook vuur maken, een kamp opzetten, wonden verzorgen enzovoort. De uitleg bestaat uit grote lappen tekst, maar als je in je eentje ronddoolt in de natuur heb je toch tijd genoeg om te lezen.

9) WhatsApp

WhatsApp, een klassieker. Door velen gebruikt om mee te chatten, maar sinds kort kan je er ook mee bellen. Dus mis je de liefde van je leven en wil je hem/haar bellen zonder belminuten te verbruiken? Niets houdt je nog tegen! De enige app inzake communicatie die écht op je smartphone zou moeten staan. 

10) Skyscraper

Je hebt er plots genoeg van, je wil terug naar huis? Of nog beter: je kan er maar niet genoeg van krijgen en je wil niets liever dan doorreizen naar de volgende bestemming? In beide gevallen komen de goedkoopst mogelijke vliegtickets van pas. Skyscraper zorgt daarvoor. Uitermate simpel en dodelijk efficiënt. Nadat je alle gegevens hebt ingegeven, kan je die profijtige vlucht meteen beginnen te boeken.

Bron: demorgen.be. Foto ANP

Meer over reizen lees je hier