Ben je al klaar voor de zomervakantie?

Ben je al klaar voor de zomervakantie?

22 juni 2022 Uit Door admin

Het is inmiddels zomer, de zon schijnt en het studiejaar zit er bijna op. Tijd om plannen voor de zomervakantie te maken. Wellicht ga je werken, dan wordt het nu wel tijd om een zomerbaantje te regelen. Of blijf je thuis, met de gordijnen dicht en Netflix aan. Het leukst is natuurlijk om lekker weg te gaan. Maar waar naar toe en wat moet je regelen?

Populaire vakantiebestemmingen voor studenten

Om je op weg te helpen hebben we hier een aantal bestemmingen voor je die populair zijn bij studenten. Dan weet je waar je naar toe moet om het leuk te hebben (of juist ver van weg moet blijven als je hier van gruwelt)

  • Salou / Lloret de Mar / Blanes (Spanje)
  • Chersonissos (Griekenland)
  • Marmaris (Turkeye)
  • Rimini (Italie)
  • Albufeira (Portugal)

Sluit een reisverzekering af

Er kan altijd wat gebeuren op vakantie. Van diefstal tot ziek worden. De kosten kunnen enorm zijn en staat vaak niet in verhouding tot de relatieve lage premie. In 4 simpele stappen ben je goed verzekerd en betaal je niet teveel.

  1. Wat ga je doen op vakantie? Afhankelijk daarvan kies je voor alleen een basis reisverzekering of heb je een  aanvullende reisverzekering er bij. Een aanvullende verzekering is met name van belang bij activiteiten als duiken en skiën en als je buiten Europa reist.
  2. Heb je een annuleringsverzekering nodig? Voor als de reis onverwacht niet door mocht gaan. Je hebt wel een geldige reden nodig.
  3. Kies je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper.
  4. Nu je weet wat je wilt, kijk goed rond en vergelijk een aantal verzekeringen.

Tenslotte, verzeker vooral niet teveel. Hou het kaal en verzeker alleen wat je niet zelf kunt betalen.

Vakantie paklijst

En tenslotte hebben we op MijnStudentenleven een handige paklijst samengesteld zodat niets je in de weg staat om deze zomer een geweldige vakantie te beleven!