Bijna helft jongeren heeft weleens pech op wintersport

29 januari 2015 Uit Door admin

Nederlandse jongeren die op wintersport gaan blijken meer zorgen te hebben dan oudere wintersporters. Tegenvallende sneeuwcondities en het idee dat een reisgenoot iets overkomt zijn de voornaamste zorgen. 

Dit blijkt uit onderzoek van ANWB, waarvoor duizend jongeren zijn ondervraagd. Jongeren piekeren vaker dan oudere reisgenoten dat hen iets overkomt en dat er geen familie in de buurt is om te helpen. Ook het idee dat de wintersportvakantie duurder uitvalt dan verwacht en het taalprobleem in het buitenland zorgen voor stress.

In andere leeftijdscategorieën maken wintersporters zich meer zorgen over slecht weer onderweg naar de bestemming. Zowel jong als oud maken zich evenveel zorgen over of het weer op de piste tegenvalt.

Schade

Bijna de helft van de jongeren die de afgelopen vijf jaar op wintersport is geweest, heeft weleens schade of pech gehad. Bij oudere wintersporters ligt dit percentage op 37 procent. De top 3 meest voorkomende wintersportschades gemeld door jongeren zijn het staken van de vakantie door een val of blessure (18 procent) ziekenhuisopname of doktersbezoek (17 procent) en schade aan de skiuitrusting en andere materialen (17 procent).

Bron: Nu.nl

Meer over nut en noodzaak van een reisverzekering lees je hier