Budgettip 12: bespaar op je autoverzekering

27 januari 2016 Uit Door admin

Hoe je het ook went of keert, geld heb je als student veelal niet. Je leeft van je studiefinanciering, een lening bij de overheid of je krijgt elke maand wat geld toegestopt van je ouders. Zeker als je op kamers woont, heb je al snel weinig geld te besteden. Hoewel je veel op de fiets doet en lange afstanden aflegt met het openbaar vervoer, is het toch wel prettig om een auto voor de deur te hebben staan. Een verzekering hiervoor is vaak erg duur. Hoe ga je daar mee om?

Vergelijk de verschillende aanbieders

Tussen autoverzekeringen voor studenten zit veel verschil in prijs, daarom is het raadzaam diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan eenvoudig via verschillende vergelijkingssites. Een goedkope premie is natuurlijk aantrekkelijk, maar lees ook goed de voorwaarden door. Je wilt niet onverwachts te maken krijgen met hoge kosten. 

Welke dekking kies je?

Over het algemeen heb je als student een oud barrel voor de deur staan en nog geen nieuwe auto. Met de keuze voor een autoverzekering dien je daar rekening mee te houden. Als jonge bestuurder krijg je al snel te maken met hoge premies vanwege je leeftijd. De WA dekking is een verplichte dekking en daarmee wordt de schade vergoed die je aan anderen veroorzaakt. Verder is het slim om een inzittendendekking af te sluiten, zodat je medestudenten ook verzekerd zijn bij een eventueel ongeval. 

Een beperkt casco dekking is alleen verstandig als je auto ongeveer 10 jaar jong is en je een dekking zoekt voor ruitschade. Een volledig casco dekking is veelal onbetaalbaar en ook niet nodig. Je kunt natuurlijk ook aan je ouders vragen of zij de premie voor je willen betalen of dat een verzekeraar toestemming geeft om mee te varen op de korting van je ouders in verband met schadevrij rijden. 

Bespaar op je autoverzekering

Men denkt vaak dat de beste autoverzekering ook de duurste is, maar dit is in veel gevallen onzin. Er zijn ook autoverzekeringen die een zeer goede dekking bieden tegen een lage premie. Kortom, een autoverzekering voor studenten hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Je moet alleen weten hoe je dit dient aan te pakken. Je bespaart daarmee al snel tientallen euro’s per maand en dat is voor jou als student toch mooi meegenomen! Naast de autoverzekering kun je ook je overige verzekeringen onder de loep nemen. Denk bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheidsverzekering of je zorgverzekering. Ga op zoek naar een voordelige autoverzekering en verzeker je op slimme en voordelige wijze!