De 10 populairste bijbanen voor studenten

De 10 populairste bijbanen voor studenten

7 juni 2024 Uit Door admin

De meest populaire bijbanen voor studenten zijn de bijbanen die flexibel zijn en goed passen bij het studierooster. Daarnaast zijn de verdiensten en gezellige collega’s ook een pre. Hierbij de de top 10 van de populaiste bijbanen:

  1. Horeca: Werken in restaurants, cafés, bars of bij evenementen. Functies zoals kelner, barista, barman of keukenhulp zijn populair vanwege de flexibele werktijden.
  1. Detailhandel: Kassamedewerker, vakkenvuller of verkoopmedewerker in winkels. Deze banen bieden vaak flexibele uren en mogelijkheden om in het weekend of ’s avonds te werken.
  1. Bijles geven: Studenten die goed zijn in bepaalde vakken kunnen bijles geven aan middelbare scholieren of medestudenten. Dit kan vaak ook online gedaan worden.
  1. Promotiewerk: Werken als promotiemedewerker op beurzen, festivals of in de stad. Dit is vaak tijdelijk werk, maar goed te combineren met studeren.
  1. Callcenter werk: Telefonisch klantcontact of telemarketing. Dit werk kan vaak ’s avonds en in het weekend gedaan worden.
  1. Freelance werk: Dit kan variëren van grafisch ontwerp, webontwikkeling, schrijven tot social media beheer. Freelance werk biedt veel flexibiliteit en kan vaak vanuit huis gedaan worden.
  1. Campusbanen: Werk op de universiteit of hogeschool, zoals bibliotheekmedewerker, administratief werk of assistent van een docent.
  1. Logistiek en magazijnwerk: Banen zoals orderpicker, magazijnmedewerker of koerier zijn ook populair. Deze banen bieden vaak flexibele uren en kunnen fysiek uitdagend zijn.
  1. Tutoring en lesgeven: Lesgeven in andere zaken dan school, zoals sport of muziek.
  1. Onderzoek assistent: Werken als onderzoeksassistent voor professoren of in laboratoria kan waardevolle ervaring opleveren en is vaak gerelateerd aan het studiegebied van de student.

Deze banen zijn populair omdat ze flexibel zijn, vaak geen specifieke vooropleiding vereisen en studenten de mogelijkheid bieden om geld te verdienen zonder hun studie te verwaarlozen. Welke baan kies jij? Kijk even op onze bijbanen-pagina om meer te weten over hoe je een bijbaan vindt. Hier staan ook de meest rare studentenbijbanen!