De beste reizen om tijdens je studie te maken

De beste reizen om tijdens je studie te maken

2 maart 2019 Uit Door admin

Wie zegt dat je naast je studie niks van te wereld kan ontdekken? Ook al heb je het misschien niet heel breed, met deze low budget bestemmingen kan je toch veel van de wereld zien.

Slowakije

Wist je dat je als student in Slowakije gratis met de trein kan reizen? Als je onder de 26 jaar bent en in bezit bent van een geldige studentenkaart kan je dus op een wel heel voordelige manier het land ontdekken! In Slowakije vind je mooie gebergtes waar je kan skiën en hiken en voor de steden liefhebbers is er de levendige hoofdstad Bratislava.   

Griekenland

Athene, de hoofdstad van Griekenland, is een van de goedkopere stedentrips die je in Europa kan maken. De vluchten naar Athene zijn vaak erg goedkoop en ook in de stad zelf kun je van een klein budget rondkomen. In Athene kan je de Akropolis van dichtbij bewonderen, genieten van de vele bars en discotheken en heerlijk Grieks eten.

India

India is een goede bestemming voor een low-budget backpack reis. Het eten, openbaar vervoer en hostels zijn hier heel goedkoop. India is een heel divers land waar veel te ontdekken is. Je kan bijvoorbeeld in het noorden bij Delhi beginnen en via verschillende steden naar de zuidelijke, hippe stad Goa reizen.

Polen

In Polen zijn er veel steden die geschikt zijn voor een goedkope citytrip, denk aan Warschau, Krakau en Poznan. Het eten en drinken is hier bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan we in Nederland gewend zijn. Het goedkoopste bier van Europa vind je in Polen! Daarnaast hebben de steden stuk voor stuk een rijke cultuur en kan je er goed uitgaan en dingen bezichtigen.   

Vietnam

Een vliegticket naar Vietnam kost je wat, maar als je er eenmaal bent kan je van een klein bedrag rondkomen. Voor €1 heb je vaak al een lokale maaltijd. In Vietnam geniet je van heerlijk streetfood, ontdek je de grotten van Halong Bay en kan je heerlijk relaxen aan de lange kustlijn.

Dit artikel is geschreven door Anouk van Afgestudeerd En Dan? Op Afgestudeerd En Dan? kunnen afgestudeerden alle mogelijkheden na de studie ontdekken.