De leukste bijbaan als student? Werken op festivals!

De leukste bijbaan als student? Werken op festivals!

24 december 2021 Uit Door admin

Ben jij op dit moment nog volop bezig met je studie, maar zou je ook graag wat willen bijverdienen? En ben jij iemand die in z’n vrije tijd ook nog vaak naar festivals gaat? Dan denken wij de ideale bijbaan voor jou gevonden te hebben, namelijk werken op festivals! Als student werken op festivals heeft meerdere voordelen, het is tenslotte niet voor niets zo dat veel studenten hiervoor kiezen. Maar wat maakt deze bijbaan nou zo leuk en aan welke functies zou je hierbij kunnen denken? Wij vertellen je er alles over in dit artikel, dus lees snel verder!

Waarom is werken op festivals zo leuk?

Waarom werken op festivals een van de leukste bijbanen is voor studenten? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste mag je als je werkt op festivals natuurlijk gewoon gratis een festival bijwonen. Waar je natuurlijk wel aan het werk bent, kun je echter wel tegelijkertijd genieten van je favoriete artiesten of DJ’s. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, want normaal gesproken moet je daar uiteraard gewoon voor betalen. En nu verdien je er nog geld mee ook!

Een andere reden om op festivals te gaan werken als student, is dat je hierbij vaak zelf mag bepalen waar en wanneer je werkt. En dat is fijn, want zo krijg jij de kans om echt op je favoriete festivals te gaan werken. En niet alleen waar of wanneer je werkt mag je bepalen, in sommige gevallen is het ook mogelijk om gezellig met vrienden of kennissen samen te werken. Samen achter de bar of samen het evenement op- en afbouwen: hoe leuk is dat?

Werken op festivals is ook ontzettend leuk omdat je continu omringd bent door enthousiaste bezoekers. Bovendien doe je veel ervaring op in de evenementenbranche en breid je door op festivals te werken je netwerk goed uit. Allemaal pluspunten aan deze leuke bijbaan.

Aan welke functies kun je denken bij werken op festivals?

Op festivals zijn natuurlijk verschillende soorten mensen nodig. Als je als student graag op festivals zou willen werken, wordt er vaak onderscheid gemaakt in de volgende functies: bar crew en site crew. Een functie binnen de bar crew spreekt eigenlijk wel voor zich. Hier krijg je de mogelijkheid om achter de bar te staan en bezoekers te voorzien van heerlijke drankjes. Bij site crew kun je denken aan het op- en afbouwen van de festivals. En hoe tof is het om te kunnen zeggen dat jij hebt meegeholpen aan dat schitterende podium bij een populair festival? Zowel werken binnen de barcrew als site crew kan enorm leuk zijn. Als jij het wel ziet zitten om op festivals te werken, is het dus goed om te bepalen waar jouw voorkeur ligt. 

Kortom: als jij als student nog een leuke bijbaan zoekt, kan het zeker leuk zijn om op festivals te gaan werken. Geld verdienen terwijl je geniet van de beste muziek en gezellige bezoekers en uiteraard ervaring opdoen in deze leuke branche: het hoort er allemaal bij. En het is nog eens goed te combineren met jouw drukke studentenleven ook!