Een telefoon voor studenten kiezen: 5 tips

Een telefoon voor studenten kiezen: 5 tips

13 maart 2024 Uit Door admin

Iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon nodig, zeker als student. Als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone, moet je daar goed over nadenken. Het kan verleidelijk zijn om een goedkope telefoon te kiezen als je een studentenbudget hebt, maar onthoud dat een telefoon een lange termijn investering is. Je wilt een telefoon vinden waar je lang blij mee bent, zodat je echt waar voor je geld krijgt. En wil je graag je nummer behouden bij de overstap? Kies dan voor een sim only met nummerbehoud. Maar hoe kies je nou de juiste smartphone? We geven je graag wat tips!

Camera kwaliteit

Studenten hechten enorm veel waarde aan de camera van een telefoon. Je maakt vaak foto’s van bijzondere momenten en die wil je natuurlijk delen op social media. Kies dus een telefoon met een goede camera. Telefoons zoals de Samsung Galaxy S fold en de Iphone 15 Pro  hebben prima camerafuncties, waarmee je zelfs in het donker mooie, scherpe foto’s kunt maken. Het aantal camera’s op een telefoon zegt niet alles over hoe goed die camera is. Een echt goede camera hangt af van meer factoren, zoals de megapixels, de soort lenzen, de sensor, de software, en de flitser.

Batterijduur

Als student ben je altijd druk en gebruik je je telefoon voor van alles, van video’s kijken tot gamen. Met een sim only abonnement met onbeperkt internet kun je de hele dag genieten. Daarom heb je een telefoon nodig die lang meegaat op één batterijlading. Gelukkig gaan de batterijen van veel smartphones de hele dag mee, zelfs als je ze veel gebruikt. Zo weet je zeker dat je telefoon het niet begeeft als je hem het hardst nodig hebt. De Samsung Galaxy heeft bijvoorbeeld een flinke batterij van 5.000mAh. En als de batterij dan toch bijna leeg is, heb je hem in no-time weer opgeladen.

Besturingssysteem

Bij het uitkiezen van een telefoon moet je ook nadenken over welk besturingssysteem je fijn vindt. De meeste smartphones gebruiken Android of iOS. Beide hebben hun plus- en minpunten, dus het hangt echt af van wat jij belangrijk vindt. iOS staat bekend om hoe makkelijk het te gebruiken is, terwijl je bij Android veel meer zelf kunt aanpassen aan je telefoon. Daarnaast krijg je met iOS wel 5 jaar lang snel updates voor software en beveiliging, wat een stuk langer is dan de 2 jaar die je meestal bij Android telefoons ziet, of zelfs de 3 jaar bij Android One smartphones.

Processor en opslagruimte

De processor in een telefoon zorgt ervoor hoe snel en soepel alles werkt, vooral als je veel apps tegelijk gebruikt. Als student wil je waarschijnlijk ook veel foto’s en video’s bewaren, dus je hebt echt genoeg opslagruimte nodig. Kies daarom voor een telefoon met een goede processor en genoeg opslag, die zowel snel is als veel ruimte heeft voor al je bestanden en apps. Kies bij voorkeur voor eentje met zes (hexa) of zelfs acht (octa) processorkernen. Je vindt deze krachtige processors in iPhones en de nieuwste Samsung Galaxy modellen. Ook de nieuwste modellen van merken zoals HTC, Huawei, LG, en Sony hebben vaak dit type processor.

Beeldkwaliteit en schermgrootte

Tot slot moet je kijken naar de schermkwaliteit en grootte van de telefoon. Als je van films en series kijken op je telefoon houdt, zoek dan naar een scherm dat scherp en kleurrijk is. De grootte van het scherm doet er ook toe; een groter scherm is fijn voor het kijken, maar kan lastiger zijn om overal mee naartoe te nemen. Kies dus een telefoon die qua scherm past bij wat jij lekker vindt kijken en makkelijk vindt om te gebruiken. Welke telefoon past bij jou?