Ga jij op reis zonder reisverzekering?

Ga jij op reis zonder reisverzekering?

3 december 2023 Uit Door admin

Vakanties zijn doorgaans de duurste activiteiten die je als mens kunt ondernemen. Geen wonder dus dat veel mensen lang moeten sparen om een reis te kunnen maken. Niet zelden zien we dat mensen al hun geld in de vakantie gestoken hebben en daarom geen reisverzekering meer afsluiten. Alhoewel een verzekering inderdaad een aantal extra kosten met zich meebrengt, is dit geen goede reden om hem daarom niet af te sluiten. Heb je namelijk geen buffer meer tijdens je vakantie, dan kan een klein probleem je grote problemen opleveren. Vandaar dat wij je op het hart willen drukken dat je altijd een goede reisverzekering moet afsluiten wanneer je op reis gaat. Er zijn diverse opties mogelijk en wij laten je graag zien wat je kunt doen om goed verzekerd op reis te gaan. 

Neem een annuleringsverzekering 

Maar zelden plannen mensen een reis met het idee dat zij hem uiteindelijk niet zullen gaan maken. Toch zien we dit in de praktijk vaak gebeuren; jij hebt plannen gemaakt, maar vervolgens veranderen de omstandigheden waardoor je niet eens meer op vakantie kunt gaan. Precies om die reden is het belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering worden kosten uitbetaald die je hebt gemaakt voor de geplande reis maar die je niet meer kunt maken. Zonder verzekering loop je het risico dat je je geld kwijt bent. Dat kun je beter voorkomen. Ook tijdens je reis kun je nog gebruikmaken van je annuleringsverzekering. Mocht je slecht nieuws van het thuisfront ontvangen, dan kun je een belletje plegen naar je verzekeraar die zal zorgen dat je zo snel mogelijk weer naar huis kunt gaan. Een last minute ticket kan erg duur zijn, dus ook om die reden is een annuleringsverzekering een aanrader. 

Welke reisverzekering heb je nodig? 

Tijdens je reis is het verstandig om een goede reisverzekering te hebben. Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden. De eerste is de eenmalige verzekering. Dit is een optie die je afsluit enkel en alleen voor de periode van je vakantie. Dit betekent dat je een lage premie betaalt en toch ben je heel goed verzekerd. Ga je regelmatig op vakantie? Dan is de Univé doorlopende reisverzekering een interessante optie voor je. Deze verzekering sluit je eenmalig af en vervolgens loopt deze voor een periode van een jaar. Jij betaalt maandelijks premie en in ruil daarvoor ben je tijdens al je trips goed verzekerd. Je kunt deze polis eenvoudig afsluiten op de site van Univé. 

Vergeet de aanvullingen niet

Het is belangrijk om een verzekering op maat af te sluiten. Dat doe je door middel van aanvullende opties. Ga jij bijvoorbeeld op wintersport? Voeg dan de wintersportverzekering toe. Wil je langer reizen? Verleng dan de maximaal verzekerde periode. Zo weet je zeker dat je een dekkende verzekering afsluit waar je iets aan zult hebben. Lees daarom de voorwaarden van je polis even goed door om er zeker van te zijn dat jouw verzekering aansluit bij jouw reisplannen.