Geen dure telefoonabonnementen: dit zijn goedkope alternatieven

Geen dure telefoonabonnementen: dit zijn goedkope alternatieven

10 september 2020 Uit Door admin

Je wilt telefonisch goed bereikbaar zijn en tegelijk ook zelf volop gebruik kunnen maken van je mobiele telefoon. Maar je wilt niet meer betalen dan nodig is. Dan is het afsluiten van een duur abonnement met het nieuwste telefoontoestel erbij geen aantrekkelijke optie. Maar gelukkig zijn er enkele goedkope alternatieven. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw belgedrag. We geven je graag wat meer informatie over de opties die er zijn. Zo kun je voor jezelf bepalen welke keuze voor jou het slimste is.

Een sim only abonnement

Misschien heb je nog een prima werkend telefoontoestel in de kast liggen. Of een familielid heeft nog een toestel beschikbaar. Bovendien worden tweedehands toestellen vaak voor leuke prijzen aangeboden. Waar je toestel ook vandaan komt, je kunt er niets mee, zolang je geen abonnement hebt. Met een sim only abonnement van KPN heb je dat probleem zo opgelost. De naam zegt het eigenlijk al, je krijgt alleen een simkaart, geen toestel. Maar dat had je dus zelf al geregeld. Gewoon de ontvangen simkaart erin doen en bellen maar! Je kiest bij het afsluiten van het abonnement een bundel die past bij jouw verbruik. Het aantal belminuten, SMS’jes en MB’s stel je vooraf vast, maar mocht blijken dat dit toch niet helemaal overeenkomt met de werkelijkheid, dan kun je dat meestal later vrij eenvoudig wijzigen. Het voordeel van een sim only abonnement is dat altijd verbinding kunt blijven maken, zelfs als je bundel op is. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je een hoger tarief betaalt, wanneer je de limiet van je bundel hebt overschreden. De kosten voor een sim only abonnement worden altijd achteraf in rekening gebracht.

Prepaid simkaart

Bij een prepaid simkaart werkt het anders. Bij deze optie betaal je juist vooraf. Doorgaans liggen die kosten per belminuut of per MB datagebruik wat hoger dan bij een sim only abonnement. Daar staat echter tegenover dat je meer grip hebt op de kosten, vooral als je maar weinig gebruik maakt van je toestel. Mensen die vooral zelf goed bereikbaar willen zijn voor anderen en zelf minimaal de telefoon grijpen, kiezen vaak voor deze optie. Niets gebruiken is namelijk ook niets uitgeven. Vooraf zet je een bepaald tegoed op je kaart en dat kun je gebruiken tot het op is. Wanneer dat moment bereikt is, kun je dus niet meer bellen, tot je er opnieuw tegoed opzet. Zolang je dat niet doet, blijf je overigens wel gewoon bereikbaar voor anderen. Je kunt nog maanden gebeld worden, zonder dat het je een cent kost. Die termijn is overigens wel eindig, want uiteindelijk zal je nummer vervallen als je langere tijd geen nieuw tegoed toevoegt. 

Ga je de kosten van een sim only abonnement vergelijken met de kosten van prepaid bellen, dan zul je ontdekken dat bij een identiek belgedrag de kosten per minuut lager zijn wanneer je kiest voor het sim only abonnement. Bepaal zelf wat voor jou de voordeligste optie is!

 Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking.