Je telefoonkosten in de hand houden: 5 tips

Je telefoonkosten in de hand houden: 5 tips

24 juli 2020 Uit Door admin

Een van de meest grote vaste lasten zijn voor velen de telefoonkosten. Gelukkig is dit ook een van de kostenposten waar het snelst het meest op te besparen valt! Hoe je dat doet? Dat vertellen we je natuurlijk graag!

1. Zeg dat abonnement op

Teveel mensen betalen nog steeds hoge maandelijkse lasten omdat ze vastzitten aan een vast contract. Heb je nog een goed toestel? Kies dan liever voor een Sim Only voor studenten bij Simyo. Dit houdt de maandelijkse kosten laag, geeft je de vrijheid om je bundel aan te passen naar je verbruik en biedt dezelfde mogelijkheden als dat dure vaste contract. Een Sim Only abonnement scheelt je al snel tientallen euro’s per maand.

2. Kies voor Prepaid

Het verschil tussen sim only en prepaid is simpel: bij een Sim Only abonnement betaal je maandelijks een x bedrag, en bij een prepaid abonnement zorg je zelf voor een top-up om je telefoon te kunnen blijven gebruiken. Welke variant het beste bij je past is heel persoonlijk: maar beiden leveren je gegarandeerd tientallen euro’s aan besparing op in vergelijking met een vast contract.

3. Kies een ouder model

Wil je toch perse een vast contract? Kies dan voor een ouder model telefoon zodat je de maandelijkse kosten laag kunt houden. De maandelijkse kosten worden namelijk gebaseerd op je bundel, maar ook op de kosten van het toestel dat je hierbij kiest. Kies je voor een toestel dat bijna duizend euro waard is, dan betaal je maandelijks een paar tientjes meer dan wanneer je voor een ouder model kiest.

4. Pas je abonnement aan naar je levensstijl

Hoe gebruik je jouw telefoon het meest? Ben je iedere dag uren aan het bellen of gebruik je eigenlijk alleen het internet? Pas je abonnement of bundel aan op je verbruik: dat wil zeggen meer belminuten voor de actieve beller, of juist een hoge internetbundel voor de internetgebruiker. Dit is dan ook meteen het voordeel van een sim only abonnement: je kunt alle bundels maandelijks aanpassen naar je verbruik! 

5. Bellen kan ook online

Ook wanneer je regelmatig belt kun je kosten op je belbundel besparen: bellen kan namelijk ook gewoon online. Diensten als WhatsApp, Skype en zelfs Facebook Messenger bieden de mogelijkheid om contacten te bellen. Hoewel je natuurlijk wel een goede internetverbinding nodig hebt kan dit je op de gewone belkosten besparen.

Wat doe jij om je telefoonkosten in de hand te houden?