Geld besparen op de sportschool: train thuis!

Geld besparen op de sportschool: train thuis!

14 juli 2017 Uit Door admin

Wie zijn of haar maandelijkse vaste lasten op jaarbasis bij elkaar optelt, komt plotseling op een flink bedrag uit. Dat geldt ook voor de kosten die je bij de sportschool of bij de sportvereniging maakt. En dat is uiteraard zonde! We hebben een tip voor je: investeer in trainingsapparatuur voor in huis.

Hoewel het misschien een grote uitgave lijkt in één keer, is het op den duur voordeliger om je eigen fitnessapparaten in huis te halen. Daar komt bij dat de apparaten dan echt van jou zijn, in plaats van ze in bruikleen te hebben zoals bij de sportschool het geval is. En dat maakt dat je er nog meer plezier aan zult beleven!

Kosten delen: samen met je huisgenoten

Het is natuurlijk een idee om de kosten te delen, bijvoorbeeld met je huisgenoten of sportmaatjes. De kans is groot dat jullie het samen voor elkaar kunnen krijgen om een ruim bedrag bij elkaar te leggen. Zo kunnen jullie alle apparatuur kopen om jullie droom sportruimte te creëren! Die ook nog eens alleen voor jullie is: het delen van de apparaten met vreemden is voortaan verleden tijd. Dat maakt ook dat je nooit meer lang hoeft te wachten op je beurt. Super effectief, dus!

Voor welke apparaten je het beste kunt kiezen? Dat hangt uiteraard af van je sportvoorkeuren. Op Betersport.nl is een uitgebreid aanbod van sportapparatuur te vinden: van de loopband tot de spinningfiets. En ken je de roeitrainer al? Een apparaat dat niet alleen voordelig is voor het onderhouden van je conditie, maar ook voor het opbouwen van je spiermassa in de armen, schouders, buik en benen.

Kies voor gezelligheid

Naast effectief en voordelig, is het ook gezellig om thuis een mini-sportomgeving te maken met je huisgenoten of vrienden. Het kan echt een plek worden waar jullie met z’n allen samenkomen, een aantal keer per week.

Om er na afloop zo nu en dan ook nog een leuke borrel of zelfs een feestje te houden: de ideale combinatie tussen sportieve en sociale activiteiten! Dat is natuurlijk veel plezieriger om thuis te doen dan in de vaak wat kille omgeving van de sportschool.

Gemakkelijk trainen wanneer je maar wilt

Het thuis trainen kent nog een ander groot voordeel. Je kunt ervoor kiezen om dit te doen wanneer je maar wilt. ’s Ochtends voor je college nog even een half uurtje een workout doen? Dat is natuurlijk veel gemakkelijker wanneer je de apparaten in huis hebt staan dan wanneer je er eerst nog naartoe moet fietsen.

Ook is het een stuk gemakkelijker om zo toch te kunnen sporten wanneer het buiten bijvoorbeeld slecht weer is. Want eerlijk is eerlijk: ook jij slaat weleens een sportmoment over, omdat er buiten een hoosbui is. Voortaan hoeft dit dus niet langer het geval te zijn!

De verschillende voordelen van het thuis trainen

Kostenbesparend, effectief en extra gezellig: er zijn allerlei voordelen wat betreft het sporten in huis. Wedden dat jouw sportieve activiteiten er nóg beter van worden? Goals!  Dat maakt het de investering om fitnessapparatuur in huis te halen dan ook dubbel en dwars waard.