Goed verzekerd met een aanvullende zorgverzekering

Goed verzekerd met een aanvullende zorgverzekering

27 mei 2024 Uit Door admin

Zonder zorgen gebruik maken van zorg, dat wil natuurlijk iedereen. En wie goed verzekerd wilt zijn, kiest voor een aanvullende zorgverzekering. Het lijken wel tegeltjeswijsheden. Maar het is echt zo. Met een aanvullende zorgverzekering ben je beter verzekerd tegen allerlei zorgkosten. Maar hoe zit dat precies? Welke aanvullende zorgverzekeringen zijn er? En wanneer is een aanvullende zorgverzekering voordeliger dan alleen een basisverzekering? Dat lees je hier.

Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Iedereen heeft een basisverzekering. De kans is dus groot dat je weet wat een basisverzekering precies is, maar voor het gemak leggen we het kort uit. Een basisverzekering is een zorgverzekering die alles uit het basispakket vergoedt. Het basispakket wordt door de overheid samengesteld en deze is dus voor iedereen precies hetzelfde. Dat is een belangrijk onderdeel van dit verhaal, want we zijn natuurlijk niet allemaal hetzelfde. Iedereen heeft andere behoeften, andere lichamen en een andere gezondheid. En dus heeft iedereen andere zorg nodig. Daarom is de aanvullende zorgverzekering uitgevonden. De aanvullende zorgverzekering is een zorgverzekering waaruit zorg wordt vergoed die niet in het basispakket zit. Klinkt simpel en dat is het ook!

Welke aanvullende zorgverzekeringen zijn er?

Zoals we al eerder hebben vastgesteld, hebben we niet allemaal dezelfde zorg nodig. Sommige mensen hebben slechte tanden, andere mensen hebben kwetsbare gewrichten. Zo kunnen we doorgaan. Het komt erop neer dat sommige mensen vaker naar de tandarts moeten dan anderen. Tandartskosten zijn helaas een kostenpost die niet met een basisverzekering niet vergoed wordt omdat de tandarts niet in het basispakket zit. De kosten van ingrepen bij de tandarts worden dus niet vergoed wanneer je alleen een basisverzekering hebt, maar met een aanvullende tandartsverzekering is dit wel het geval. Je hebt ook weer verschillende tandartsverzekeringen, want iedereen heeft net weer andere tandzorg of mondzorg nodig. 

Voor wie is een aanvullende zorgverzekering voordelig?

Een aanvullende zorgverzekering is voordeliger voor mensen die regelmatig zorg nodig hebben buiten het basispakket om. Je kunt dus zelf nagaan of dit voor jou het geval is. Heb je vaak gaatjes? Sport je veel en wil je graag snel geholpen worden met een bepaald soort blessure? Of heb je een huidprobleem dat regelmatig een bezoekje aan de dermatoloog vereist? Dan is een aanvullende zorgverzekering wat voor jou. Zo ben je beter bestand tegen hoge zorgkosten dan met een basisverzekering. Natuurlijk zorgt een aanvullende zorgverzekering ervoor dat je maandelijks een hogere premie betaalt dan wanneer je alleen een basisverzekering hebt. Gelukkig zijn er zorgverzekeraars die de kosten een beetje drukken en goedkopere aanvullende zorgverzekeringen aanbieden, zoals de aanvullende tandartsverzekering. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.vinkvink.nl/ voor alle aanvullende zorgverzekeringen tegen een scherp prijsje, of vergelijk het aanbod van zorgverzekeraars met elkaar om de beste en goedkoopste zorgverzekering af te sluiten.