Het beste bed voor jouw studentenkamer

Het beste bed voor jouw studentenkamer

30 oktober 2023 Uit Door admin

Als aankomend of net begonnen student, is je studentenkamer de eerste woonruimte die je zelf mag inrichten. Als de vloer ligt is de eerste vraag dan ook: welk bed komt in jouw kamer te staan? Bij deze keuze is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Welke van de goedkope bedden past het beste bij jou?

Hoe groot is je studentenkamer?

De meeste studentenkamers zijn niet al te groot. Heb je weinig ruimte? Dan kies je het beste voor een hoogslaper. Hierdoor houd je ruimte over voor andere meubels. Onder het bed kun je een bureau plaatsen of een fijne zitbank. Net iets meer ruimte? Kies dan voor een bed met lades. Je kunt dan je spullen opbergen onder je bed, dat scheelt weer ruimte in je kast. Let erop dat je bed niet je hele kamer in beslag neemt, je wilt ook nog ruimte overhouden voor een bank of stoel.

Hoeveel heb je te besteden?

Als student heb je in het algemeen niet al te veel te besteden. Daarom zoek je tussen de goedkope bedden er een uit die lang meegaat. Kies daarom een bed dat qua formaat bij jou past. Zo hoef je niet volgend jaar alsnog een tweepersoonsbed aan te schaffen, omdat je partner wil blijven logeren. Als het even kan kies je ook hier een bed met lades, dan kun je het extra beddengoed opbergen als je het niet nodig hebt. De lades geven je bed een verzorgde uitstraling. Ook zorgen de lades ervoor dat je geen stof onder je bed ziet liggen.

Hoeveel kleur wil je aanbrengen?

Goedkope bedden zijn er in alle kleuren en maten. Je studentenkamer mag je niet altijd schilderen. Heb je lichte muren kies dan voor een contrasterende kleur van het bed. Heb je juist felle muren? Kies dan een bed met een neutrale kleur zoals wit of een lichte houttint. Wees niet bang om te neutrale kleuren te kiezen, je beddengoed bepaalt uiteindelijk de kleur die het meest in het oog springt.

Voor welke extra’s ga jij?

Je kunt je bed extra opfleuren met een hoofdbord. Het geeft de muur, waartegen het bed staat, een mooie opvulling. Daarbij kun je het hoofdbord gebruiken voor een lampje of andere decoratie. Nu nog een nachtkastje erbij en dan is het tijd om heerlijk zacht beddengoed uit te zoeken. Tip: koop extra kussens. Kun je heerlijk in wegduiken in de koude winterdagen. Overdag plaats je de extra kussens in je bed met lades zodat je kamer opgeruimd en fris blijft.