Je studententijd koesteren doe je zo!

Je studententijd koesteren doe je zo!

6 januari 2023 Uit Door admin

De gemiddelde studententijd duurt zo’n 4 jaar. En tijdens je studententijd, gebeurt een hele hoop. Om dat allemaal te onthouden, kan nog best lastig zijn. Zeker als je na je studententijd meteen doorgaat met het drukke werkleven, de tijd staat niet stil. Van selfies van je aankomst in de lege UB tot aan die speciale lustrum gala’s, je studententijd bestaat uit een hele hoop mooie momenten. Je eerste kamer inrichten, je propedeuse halen, naar dat te gekke festival of een bijzondere reis in de zomer. Allemaal momenten die je studententijd een bijzondere periode maakt en daar heb je misschien wel zo’n 1000 foto’s van. Die wil je, net als de tijd zelf, natuurlijk koesteren. Waarom herdenk je je studententijd niet met een speciaal fotoboek? Leuk om te maken, leuk om te geven, en uiteraard leuk om te bewaren!

Foto’s selecteren

Begin met het verzamelen van foto’s van jezelf en je vrienden uit je hele studententijd. Je kunt een indeling maken op jaar of op verschillende vriendengroepen (studie/studentenverenigingen, bijbanen, jaargenoten) of wellicht per studentenwoning. Zo kan je dus kiezen voor een chronologische indeling of juist een organische indeling. Kies wat bij jouw studententijd past, selecteer de foto’s die je wil laten afdrukken in je fotoboek, en verwijder de onbruikbare foto’s. Zo hou je meteen wat geheugen over op je telefoon of harde schijf. 

Gebruik je creativiteit

Gebruik leuke lettertypes en bijschriften om je pagina’s extra persoonlijkheid te geven. Wees niet bang om creatief te zijn! Je kan bijvoorbeeld een ‘bijnamen-pagina’ maken, of een pagina met specifieke quotes die voor die periode kenmerkend zijn. Het leukste om op terug te kijken, zijn vaak de herinneringen die niet zo gepolijst op de foto staan. Gênante momenten zijn nu eenmaal onderdeel van de studententijd, de tijd waarin dat juist mag! Van fouten maken leer je, dus wees niet zuinig met het weergeven van die momenten in je mooie fotoboek. 

Geef een fotoboek cadeau

Misschien ook een mooi idee om bij het afscheid van een huisgenoot, of het afstuderen van een studiegenoot, iedereen foto’s in te laten zenden voor een bepaalde deadline, en zo een mooi persoonlijk fotoboek cadeau doen. Dat hoeft overigens helemaal niet veel tijd te kosten, op de dag van de deadline kan je alle ingezonden foto’s digitaal makkelijk inladen, en de indeling eventueel nog afwerken naar eigen smaak. Kies het juiste formaat, de papiersoort, en laat het boek gemakkelijk bij je thuis bezorgen!