Kies voor een duurzaam en ergonomisch verantwoord bureau

Kies voor een duurzaam en ergonomisch verantwoord bureau

19 maart 2023 Uit Door admin

Voor steeds meer huishoudens vormt duurzaamheid een belangrijk thema, bij de aankoop van nieuwe kleding, bij het doen van de boodschappen en bijvoorbeeld bij het samenstellen van het interieur. In plaats van een klassiek houten bureau, kiest men steeds vaker voor een modern bamboe bureau. Niet alleen een hele duurzame keuze door de levensduur ervan, ook een heuse eyecatcher voor ieder kantoor. Deze bamboe bureaus worden in verschillende varianten aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een vast bureau en een bureau welke elektrisch verstelbaar is. Populair hierbij is het zit sta bureau, waarbij je
gedurende de werkdag een aantal keer een half uur tot een uur kunt staan. Het helpt je verschillende lichamelijke klachten te voorkomen.

Modern zit sta bureau elektrisch van bamboe

Niet alleen thuis kiest men vaker voor een zit sta bureau elektrisch bedienbaar met een blad van bamboe. Ook in kantoorpanden zijn deze bureaus niet meer weg te denken. Voor ondernemers is duurzaamheid een minstens zo belangrijk thema als voor particuliere huishoudens. Daarbij willen werkgevers het ziekteverzuim onder hun personeel tot een minimum beperken. Met een zit sta bureau zet men een stap in de goede richting, door medewerkers te stimuleren niet de hele dag achter hun bureau te blijven zitten. Het feit dat deze bureaus elektrisch bedienbaar zijn, draagt daar eveneens een steentje aan bij; het
maakt de bediening van het bureau heel eenvoudig.

Andere oplossing voor ergonomisch verantwoorde houding

Naast de keuze voor een zit sta bureau zijn er verschillende andere mogelijkheden om medewerkers te stimuleren een ergonomisch verantwoorde houding aan te nemen. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een zitbal achter het bureau. Dit type bal draagt bij aan een rechte rug, wat klachten in de onderrug of nek voorkomt. Ook interessant is de mogelijkheid om een wiebelkruk te gebruiken; het effect ervan is vergelijkbaar met die van een zitbal.

Combineer een bamboe bureau met enkele kamerplanten

Geef je kantoor aan huis een huiselijke uitstraling, door het bamboe bureaublad te combineren met enkele grote kamerplanten in de ruimte. Je zou zelfs voor enkele bamboeplanten in de ruimte kunnen kiezen! De kamerplanten geven een kamer niet alleen kleur, maar zorgen er daarnaast voor dat de lucht binnen je kantoor gezuiverd wordt. Zo ben je verzekerd van voldoende zuurstof in de lucht, wat het makkelijker maakt om je langdurig te concentreren. Overigens dragen niet alleen deze grote kamerplanten bij aan je concentratie; zorg ook voor voldoende verlichting in deze ruimte. Het is daarbij wenselijk de kamer regelmatig goed te ventileren. Dit doe je bijvoorbeeld door de ramen er aan het begin van de dag open te zetten. De frisse lucht laat je met een goed en energiek gevoel aan een nieuwe werkdag beginnen.