Boerenomelet
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 6 eieren
- 150 gr gekookte hamreepjes of – blokjes (vegetarisch: vervang dit door 50 gr extra kaas, bijv. harde geitenkaas)
- 50 gr geraspte belegen kaas
- 300 gr boerensoepgroenten
- 100 ml melk
- 50 gr boter
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper
Bereiding
- Klop de eieren los met de melk en voeg zout en peper en 1 eetlepel peterselie toe.
- Verhit de helft van de boter en roerbak hierin de soepgroenten, ong. 3-4 min.
- Verhit in een andere koekenpan de rest van de boter en bak hierin het ei- mengsel tot een mooie omelet. Keer de omelet niet om!
- Schep de hamreepjes ( of geitenkaas) en de paprikapoeder door de groenten.
Verdeel het mengsel over één helft van de omelet en sla de andere helft eroverheen.
Strooi de rest van de peterselie en de geraspte kaas erover.