Bretonse Tomaten-vissoep

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 250 gr zeevruchten gemengd
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschrapt en in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 groot blik gepelde tomaten op sap
  • 1 liter visbouillon (tablet)
  • 200 ml rode wijn
  • 100gr ( diepvries) doperwten, gekookt
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak daarin de champignons, ui, wortel, de helft van de peterselie en knoflook.
  2. Voeg de gepelde tomaten en het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erbij en roer goed door.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat 15 min doorkoken.
  4. Pureer de soep. Verwarm de vis in de gepureerde soep.
  5. Voeg dan de rest van de peterselie en de doperwten toe.