Chilischotel met komkommer en spekjes
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr magere spekblokjes of – reepjes
- 2 uien
- 1 kleine Chinese kool
- 1 blik bruine bonen (kidneybonen of kapucijners)
- 4 eetlepels sojasaus
- ½ komkommer
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel chilipoeder
- zout, peper
- 1 eetlepel olijfolie
- ev. enkele druppels tobasco
Bereiding
- Snipper de uien.
Snijd de kool in reepjes.
Snijd de komkommer in plakjes.
- Laat de bruine bonen uitlekken.
- Bestrooi de spekblokjes met zout, peper en chilipoeder.
Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend bruin.
- Voeg uitgeperste knoflook en uien toe. Bak ong. 10 min.
- Schep de Chinese kool en de bruine bonen erdoor en laat nog even roerbakken.
Voeg de sojasaus toe en ev. de tobasco.
- Serveer de komkommer erbij.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok