Chilischotel met komkommer en spekjes
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr magere spekblokjes of – reepjes
- 2 uien
- 1 kleine Chinese kool
- 1 blik bruine bonen (kidneybonen of kapucijners)
- 4 eetlepels sojasaus
- ½ komkommer
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel chilipoeder
- zout, peper
- 1 eetlepel olijfolie
- ev. enkele druppels tobasco
Bereiding
- Snipper de uien.
Snijd de kool in reepjes.
Snijd de komkommer in plakjes.
- Laat de bruine bonen uitlekken.
- Bestrooi de spekblokjes met zout, peper en chilipoeder.
Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend bruin.
- Voeg uitgeperste knoflook en uien toe. Bak ong. 10 min.
- Schep de Chinese kool en de bruine bonen erdoor en laat nog even roerbakken.
Voeg de sojasaus toe en ev. de tobasco.
- Serveer de komkommer erbij.