Griekse spinazie-envelopjes

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 600 gr diepvriesspinazie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 gr feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels komijnzaadjes
  • 2 eieren of koffiemelk
  • zout en peper
  • 8 plakjes bladerdeeg

Bereiding

  1. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan. Let op, ze mogen niet verbranden!
    Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
    Verwarm de oven voor op 180 gr C.
  2. Kook de spinazie kort in een pan of magnetron.
    Laat de spinazie goed uitlekken. Schep de feta en komijnzaadjes door de spinazie en meng goed door. Voeg de knoflook en zout en peper naar smaak toe.
  3. Halveer de plakjes bladerdeeg en schep het spinaziemengsel erop.
    Vouw het geheel goed dicht, druk de naden ev. goed aan met een vork.
  4. Bestrijk de envelopjes met geklopt ei of koffiemelk.
  5. Bak het in het midden van de oven gedurende 20- 25 min mooi bruin.