Hollandse lasagne

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 500 gr prei
  • 1 pak tagliatelle
  • 1 pakje slagroom
  • 1 ½ ons geraspte kaas (belegen)
  • 1 rundvlees bouillontablet
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr. Celsius.
    Snijd en was de prei in ringen en laat goed uitlekken.
  2. Kook de tagliatelle in ruim water met een beetje zout gedurende ong. 10 min. Het moet bijna gaar zijn. Gebruik een beetje kookvocht om het bouillontablet in op te lossen.
  3. Bak en rul de gehakt in een hapjespan totdat het gaar is.
    Voeg de gesneden prei toe.
    Voeg de slagroom toe en het bouillontablet.
    Voeg naar smaak een beetje zout, zwarte peper en een mespuntje nootmuskaat toe.
  4. Laat het geheel ong. nog 5 min. doorpruttelen. Zorg dat het niet kookt!
  5. Als de tagliatelle gaar is, doe je de uitgelekte pasta in een ovenschaal.
    Hierop giet je het gehakt – prei mengsel.
    Strooi hierover de geraspte kaas en zet de schaal in de oven voor ong. 30 min.(Tip: gerecht kun je van te voren klaar maken.)