Kabeljauw met sesamzaadjes

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 400 gr kabeljauw, vers of uit de diepvries ( of andere witvis)
  • 400 gr sperziebonen
  • 4 lente- of bosuitjes
  • 2 eetlepels sesamzaadjes, licht geroosterd in een droge koekenpan
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de schoongemaakte sperziebonen in ong 5 min beetgaar.
    Giet ze af en spoel ze onder koud water af, laat ze verder afkoelen.
  2. Bestrooi de vis met zout en peper en bak de vis in 2 eetlepels olijfolie zachtjes gaar.
    Maak ondertussen een dressing van: 2 eetlepels olijfolie, sojasaus, knoflook, en citroensap.
    Meng de helft van de dressing door de sperziebonen.
  3. Doe de sperziebonen op een bord, leg een stukje vis erbij en schep er nog een beetje dressing over.
    Bestrooi het geheel ruim met sesamzaadjes.(Tip: Lekker met rijst of gekookte aardappels.)