Kip met groenten uit de oven
Ingrediënten
- 1 kip
- 2 citroenen
- 2 teentjes knoflook, in stukjes
- 3 rode uien
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika, in brede repen
- 250 gr knolselderij, geschild in stukken
- 1 courgette in grote stukken
- 2 grote aardappels. Met schil, goed geboend, in parten
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Bestrooi de kip aan de binnenkant met zout en peper. - Boen de citroenen schoon. Pers 1 citroen en snijd de andere in stukken.
Vul de buikholte van de kip met de citroen, knoflook en de helft van de rode ui.
Maak het dicht met naald en draad of met cocktailprikkers. - Meng de paprikapoeder met de olijfolie en voeg zout en peper toe.
- Leg de kip in een braadslee en bestrijk deze met het olie mengsel.
Braad de kip 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel daarna de paprika, knolselderij, courgette en aardappel en ui, rondom de kip. - Sprenkel de rest van de olie en het citroensap erover en braad de kip met de groenten in nog 40 min.
Schep af en toe de groenten om en bedruip de kip met het braadvocht. Zo voorkom je dat de kip droog wordt.(Tip: Gebruik ev. andere groenten en ipv citroen, sinaasappels.)