Maïssoep met kip en koriander
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 300 gr maïs, pot
- 200 gr gerookte kipfilet, in reepjes
- 2 uien, gesnipperd
- 8 dl kippenbouillon, uit pot of blokjes
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte koriander
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg de maïs en bouillon toe en kook zachtjes voor 10 min.
- Giet dan de room bij de bouillon en pureer de soep. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kipreepjes over 4 borden, schep de warme soep erop en strooi de koriander erover.(Tip: lekker met tortillachips of maïsbrood.)
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok