Pasta met saucijzen

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 4 saucijzen, ontvellen en in stukjes snijden
  • 300 gr penne of andere pasta
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden (of oregano)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • evt. parmezaanse strooikaas

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de stukjes saucijzen, samen met de gesnipperde ui.
    Als ze lichtbruin zijn, voeg je de knoflook, tomatenpuree en kruiden toe en bak nog enkele minuten door.
  2. Voeg dan de gepelde tomaten toe en snijd ze ev. kleiner.
    Laat het geheel nog 15 min. pruttelen.
  3. Kook ondertussen de penne in ruim kokend water met zout beetgaar.
    Verdeel de pasta en de saus over 4 borden.(Tip: Lekker met een groen salade en parmezaansse strooikaas.)