Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr pasta (penne of spiraal)
- 3 stengels bleekselderij
- 75 gr rucola
- 200 gr witte druiven
- 1 bakje cherry tomaten
- 50 gr zwarte olijven
- 2 sinaasappels
- 75 gr blanke amandelen
- 150 gr gorgonzola
- 125 ml crème fraiche
- zwarte peper
Bereiding
- Snijd de bleekselderij in ringen.
Halveer de tomaten (de helft!), de olijven en de rucola.
Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de beide sinaasappels uit.
- Kook de pasta beetgaar.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Verwarm de sinaasappelrasp en – sap en smelt hierin de gorgonzola.
Roer de crème fraiche en een beetje peper erdoor.
- Giet de pasta af en schep de warme pasta door het kaas/ sinaasappelmengssel.
Schep de bleekselderij, rucola, druiven, gehalveerde tomaten en olijven erdoor.
- Strooi de amandelen erover en garneer met een paar tomaatjes.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok