Quiche met prei, broccoli, ham en kaas
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 250 gr prei, gesneden in ringetjes
- 250 gr broccoli, in kleine roosjes
- 200 gr ham blokjes of reepjes
- 4 eieren
- 4 dl room
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 20 gr boter
- zout en peper, nootmuskaat
- Benodigheden: bakvorm
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Maak van het bakpapier een onderlaag in de bakvorm (springvorm of quicheschaal).
- Maak van de ontdooide plakjes bladerdeeg hierin een vorm. Snijd ev. overtollig bladerdeeg weg.
Verwarm de boter en bak hierin de preiringen en even kort de broccoli roosjes en de ham.
- Klop de eieren met de room en zout, peper en nootmuskaat en meng de kaas hierdoor.
Doe het prei, broccoli en ham mengsel in de bladerdeeg vorm en giet hierover heen het ei/ room/ kaasmengsel.
- Zet het geheel in het midden de oven voor 40- 50 min.
De quiche kan warm, lauw of zelfs koud gegeten worden.(Tip: Ook lekker met een groene salade.)