Roergebakken kip met wortel en paksoi

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 400 gr kipfilet, in grote stukken gesneden
  • 300 gr winterwortel
  • 1 paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 50 gr cashewnoten
  • 250 gr eiermie (of gewone mie)
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 4 eetlepels olie
  • zout

Bereiding

  1. Eiermie koken in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. De kipfilet mengen met de sambal en 3 eetlepels olie.
  3. De wortel dun schillen en snijden in dunne plakken.
    Paksoi in repen snijden, in vergiet wassen en uit laten lekken.
    Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden.
  4. Cashewnoten in een droge koekenpan roosteren en dan uit de pan halen en bestrooien met zout, af laten koelen.
  5. Kipstukjes in een hete wok, bruinbakken, 3 min.
    Wortel toevoegen en meebakken, 1 min.
    Paksoi en bosuitjes toevoegen en nog even 2-3 min. roerbakken.
    Op smaak brengen met zout.
  6. Mie uit laten lekken en af spoelen met koud water, vervolgens 1 eetlepel olie erdoor roeren.
    Mie in een kom doen, kip/ groentemengsel erover heen en de cashewnoten erover strooien.