Roergebakken kip met wortel en paksoi
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediƫnten
- 400 gr kipfilet, in grote stukken gesneden
- 300 gr winterwortel
- 1 paksoi
- 3 bosuitjes
- 50 gr cashewnoten
- 250 gr eiermie (of gewone mie)
- 2 theelepels sambal badjak
- 4 eetlepels olie
- zout
Bereiding
- Eiermie koken in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- De kipfilet mengen met de sambal en 3 eetlepels olie.
- De wortel dun schillen en snijden in dunne plakken.
Paksoi in repen snijden, in vergiet wassen en uit laten lekken.
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden.
- Cashewnoten in een droge koekenpan roosteren en dan uit de pan halen en bestrooien met zout, af laten koelen.
- Kipstukjes in een hete wok, bruinbakken, 3 min.
Wortel toevoegen en meebakken, 1 min.
Paksoi en bosuitjes toevoegen en nog even 2-3 min. roerbakken.
Op smaak brengen met zout.
- Mie uit laten lekken en af spoelen met koud water, vervolgens 1 eetlepel olie erdoor roeren.
Mie in een kom doen, kip/ groentemengsel erover heen en de cashewnoten erover strooien.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok