Salsicce con lenticchie (saucijs met linzen)

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 300 gr linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml vleesbouillon
  • 4 saucijsjes

Bereiding

  1. Spoel de linzen af met koud water en laat ze uitlekken.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes, 5 min.
  3. Schep de ui en bleekselderij erbij en bak nog 4 min.
  4. Roer de linzen en blokjes tomaat met vocht door het spek – groenten mengsel en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel op smaak met zout en peper en breng het aan de kook.
    Laat het op een zacht vuur 40 min garen.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes in 10 min bruin en gaar.
    Serveer ze bij de linzen.