Salsicce con lenticchie (saucijs met linzen)
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 300 gr linzen
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 1 ui, gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 750 ml vleesbouillon
- 4 saucijsjes
Bereiding
- Spoel de linzen af met koud water en laat ze uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes, 5 min.
- Schep de ui en bleekselderij erbij en bak nog 4 min.
- Roer de linzen en blokjes tomaat met vocht door het spek – groenten mengsel en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel op smaak met zout en peper en breng het aan de kook.
Laat het op een zacht vuur 40 min garen.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes in 10 min bruin en gaar.
Serveer ze bij de linzen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Ok