Wortelsoep met appelchips

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 500 gr winterwortel, geschrapt en in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels rijst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 stevige appels, gewassen
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel kerrie
  • ½ theelepel paprika
  • ½ theelepel gember
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • Benodigdheden:
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 100 gr C.
  2. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes en leg ze naast elkaar op het bakpapier.
    Laat ze in het midden van de oven gedurende 90 minuten drogen. Laat ze afkoelen.
  3. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook, 3 min. Voeg de wortel en de kruiden toe en bak een paar min. mee.
    Voeg dan de tomatenpuree, rijst en bouillon toe en laat het geheel aan de kook komen. Kook gedurende 15 min zachtje
  4. Pureer dan de soep en maak op smaak met zou, peper en citroensap.
  5. Schep de soep in borden of komen en garneer met de appelchips.