Minder studentenkamers beschikbaar door Airbnb

24 mei 2014 Uit Door admin

Airbnb; een vloek of zegen? Aan de ene kant zet Airbnb studenten op straat volgens KamersinNederland.nl. Aan de andere kant is websites als Airbnb ook voor studenten een goedkope manier om naar mooie locaties te reizen.

De toenemende populariteit van sites als Airbnb gaat ten koste van studenten in Nederland. In populaire studentensteden zoals Amsterdam of Utrecht, waar het kamertekort al groot is, wordt de kans op een kamer voor studenten mogelijk nog kleiner. Dit komt door woningverhuurwebsites voor toeristen als Airbnb.  De verhuur van kamers aan toeristen heeft grote gevolgen voor de kamerzoekende student, omdat er zo nog minder kamers beschikbaar zijn in de verschillende studentensteden.
Voor tips over het vinden van kamer, kijk hier

Verhuurders zouden er sneller voor kiezen om kamers via Airbnb te verhuren aan toeristen dan aan studenten. Dit omdat de opbrengsten van het verhuren van kamers aan toeristen hoger zouden zijn. Dit terwijl er duizenden studenten al weken of zelfs maanden op zoek zijn naar een geschikte kamer.

De verhuur van studentenkamers aan toeristen leidt er toe dat studenten die op zoek zijn naar een kamer nog minder kans hebben om een kamer te vinden. Het zijn voornamelijk de tijdelijke kamers waar studenten nu minder kans op hebben. Veel studenten die geen vaste kamer kunnen vinden, starten in een kamer die maar voor enkele weken of maanden beschikbaar is. Vanuit deze tijdelijke kamer gaan studenten verder op zoek naar een kamer voor onbepaalde tijd. Vaak gaat het zoeken dan een stuk gemakkelijker, omdat ze inmiddels in contact zijn gekomen met andere studenten in de desbetreffende stad. Zo kunnen ze via via aan een kamer komen (bron: MissetHoreca)