Na de opleiding voeding en diëtetiek mensen leren gezond te leven

Na de opleiding voeding en diëtetiek mensen leren gezond te leven

29 mei 2023 Uit Door admin

Dat je student bent wil niet zeggen dat je elke dag in de collegezaal zit en volop in het studentenleven opgaat. Of je hebt dat wel gedaan, maar op de een of andere manier is dat wat minder goed bevallen dan je had gedacht. Of je wilt niet op kamers wonen omdat je graag op jezelf bent, zonder al te veel inmenging van anderen. Je zoekt een studie die bij jouw manier van leven aansluit: zelf bepalen wanneer je start en lekker je eigen tempo bepalen. Flexibel studeren dus. Het kan natuurlijk zijn dat je twijfelt waar je dan je studie moet volgen. Je zoekt een onderwijsinstelling die met je meedenkt, je in de gelegenheid stelt overal te studeren waar je maar wilt en wanneer je wilt. Een opleider die snapt dat jij de regie in handen wilt houden is het NTI (zie nti.nl), die het flexibel studeren naar een hoger niveau heeft getild. 

Opleiding voeding en diëtetiek 

Je kiest voor een hbo bachelor studie waarmee je na het behalen van je diploma direct aan de slag kunt, of dat nu in loondienst is of als zelfstandig ondernemer. Waar in dit hectische leven veel vraag naar is zijn diëtisten, die mensen helpen met het verbeteren van hun voedings- en leefstijl. Bij de meeste mensen schiet gezond eten er nog wel eens bij in en veel van hen zoeken daarom hulp bij een voedingsdeskundige. Wanneer je kiest voor de opleiding voeding en diëtetiek ga jij mensen coachen en begeleiden bij het aanpassen van over- en ondergewicht en hun algemene gezondheid en de daarmee samenhangende kwaliteit van leven.

Voedingsdeskundige worden via het NTI 

Er zijn een aantal redenen om bij het NTI te studeren. De belangrijkste is dat de bekende naam vertrouwd is. Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voldoet het NTI aan dezelfde kwaliteitseisen als het reguliere onderwijs. Je studeert met veel persoonlijk contact: mentoren begeleiden je tijdens je hele studie en docenten voorzien je van feedback via de online leeromgeving. Via het forum discussieer je met medestudenten over de stof, maar ook via de klassikale onderwijsmomenten waar je verdieping krijgt in de theorie.

Veel thuis studeren, af en toe klassikaal 

In totaal zijn er elf praktijkbijeenkomsten zoals de klassikale onderwijsmomenten ook wel worden genoemd. Dit is onderwijskundig noodzakelijk. Hier leer je de vaardigheden die je later nodig hebt bij de uitoefening van je vak als diëtist. Er zijn enkele onderdelen van je opleiding die je alleen goed onder de knie krijgt als je fysiek aanwezig bent op locatie. De opleiding Voeding en diëtetiek leert je alles over bijvoorbeeld voedingsleer, anatomie en fysiologie en diëtistisch consult. Vakken als Psychologie en voeding, Coaching en gedragsbeïnvloeding en Diëtistische diagnose en behandeling maken van jou een expert. 

Wil je eerst advies over de opleiding voeding en diëtetiek? Geen probleem, een studieadviesgesprek is altijd vrijblijvend. Ben je er al uit, stel dan een startdatum vast en zet de eerste stap in je carrière als voedingsdeskundige.