Nieuwe auto? Check dan ook je autoverzekering!

Nieuwe auto? Check dan ook je autoverzekering!

21 december 2023 Uit Door admin

Wanneer je een andere auto koopt, is het ook verstandig om even te kijken of je autoverzekering nog wel passend is. Misschien vraag je je af waarom omdat iedereen toch verplicht is om een autoverzekering te hebben, dus wat maakt het dan uit wat je afgesloten hebt? Dit maakt heel veel uit. Heb je namelijk een andere auto gekocht, dan is de kans groot dat je je wagen onderverzekerd hebt. Dat betekent dat in het geval je schade opgelopen hebt, de kans bestaat dat de verzekering je niet kan helpen om deze schade te herstellen. In dat geval heeft je verzekering dus helemaal geen nut. Alleen al om die reden is het daarom goed om even te kijken of je oude verzekering voor je auto nog aansluit bij je nieuwe bolide. Wij laten je zien waar je op moet letten en hoe je eventueel een betere verzekering kunt afsluiten. 

Wat is de leeftijd van je nieuwe auto? 

Als je oude wagen vervangen moet worden, kies je meestal voor een nieuwer model. Dat kan gevolgen hebben voor jouw autoverzekering. Had je namelijk een wagen van meer dan negen jaar oud en ben je overgestapt naar een model dat slechts vijf jaar oud is, dan is het tijd om je autoverzekering aan te passen. De leeftijd van je wagen is namelijk belangrijk voor de autoverzekering die je kiest. Had je een wagen van vier jaar, maar heb je nu een gloednieuw model gekocht, dan kun je het beste een all-risk autoverzekering afsluiten. Je ziet het: de leeftijd van je wagen is van doorslaggevend belang bij het kiezen van de juiste autoverzekering. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je wagen. Hoe nieuwer de wagen, hoe hoger de dagwaarde en hoe meer het loont om de wagen uitgebreid te laten verzekeren. Bij een lage dagwaarde stijgen de reparatiekosten namelijk al snel boven de dagwaarde uit en dan loont het vaak niet om de wagen te laten herstellen. 

Wil je extra verzekeringen afsluiten? 

Iedereen die een auto heeft, is verplicht om deze te laten verzekeren. Naast het verplichte basisdeel, kun je je wagen echter ook nog extra verzekeren? Waarom zou je dit doen? Omdat het je veel voordeel kan opleveren. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp, deze verzekering wil je hebben wanneer je pech met je auto krijgt. Je kunt dan gelijk een expert laten komen die, indien het veilig is, je wagen zal nakijken en repareren. Lukt dit niet, dan kun je ook vervangend vervoer aangeboden krijgen. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over het feit dat je die ene belangrijke afspraak moet missen. 

Sluit je verzekering vandaag nog af

Wil jij gelijk je autoverzekering checken? Surf dan even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij om alle opties door te nemen. Mocht blijken dat het beter is om over te stappen, dan kun je dit gelijk doen. Met een paar klikken op je muis heb je vandaag nog een passende autoverzekering. Hiermee voorkom je een hoop gedoe, dus regel het meteen even.