Plannen om te gaan kamperen? Check onze tips

Plannen om te gaan kamperen? Check onze tips

20 juni 2017 Uit Door admin

De meeste studenten houden wel van reizen en van vakantie. De manier waarop verschilt echter nogal. De één houdt van een all-inclusive en de ander van backpacken. In dit artikel vind je tips voor een leuke kampeervakantie, inclusief interessante bestemmingen en zaken die handig zijn om geregeld te hebben voordat je gaat.

1) Kies je bestemming

Waar wil je naar toe? De meeste studenten denken natuurlijk direct aan de zon dus naar het zuiden. Maar je zou ook eens aan het noorden (Scandinavië), het westen (Engeland en Schotland) of aan de bergen in Zwitserland of Oostenrijk kunnen denken als je een wat actievere vakantie wilt of houdt van prachtige natuur..

Om je een beetje op weg te helpen, de populairste vakantiebestemmingen voor studenten zijn Spanje, Frankrijk, Italië en… Nederland. En inderdaad, dan gaat het dus vooral om strand, gezelligheid, drinken en zon (behalve in Nederland dan). Mag jij zeggen of je daar ook naar toe wilt of juist de andere kant op gaat…

2) Vervoer

De volgende vraag is Hoe ga je daar naar toe? Tegenwoordig kun je spotgoedkoop vliegen binnen Europa als je op tijd boekt. Let wel op de hoeveelheid bagage die je meeneemt want die is niet onbeperkt. De trein is een romantische en onthaastende manier van reizen maar niet goedkoop en soms ook wel gedoe met veel overstappen en wachten. De goede oude lange afstandsbus rijdt ook nog steeds. Het is een heel eind zitten maar kost weinig. Of je kunt natuurlijk met de auto. Wellicht kun je de auto lenen van je ouders of avontuurlijker: koop een oud brik voor de vakantie en verpats die daarna. Een auto huren kan ook, dan rijdt je lekker nieuw maar zeker als je wat verder weg gaat en veel kilometers maakt is huren een prijzige optie. Tenzij je de kosten met 4 of 5 inzittenden kunt delen.

3) Kampeerspullen

Als je gaat kamperen heb je wel kampeerspullen nodig natuurlijk. Een tent is toch wel het minimale. Slaapspullen als een matras en slaapzak zijn ook wel handig. Net zoals kookspullen, een tafeltje en stoelen en eetgerei. En afhankelijk van je plannen is een goede backpack en wandelschoenen ook aan te bevelen. Kijk maar eens op campz.nl voor inspiratie.

4) Regelzaken

Je zult een paar zaken moeten regelen voor je gaat kamperen. Een reisverzekering is aan te bevelen. Op onze site vind je hier een handig overzicht om de juiste reisverzekering te selecteren. Buitenlands geld meenemen hoeft in veel gevallen niet meer maar wel als je naar Engeland, Scandinavië  of Zwitserland gaat.

En tenslotte hebben we op MijnStudentenleven een handige paklijst samengesteld zodat niets je in de weg staat om deze zomer een geweldige kampeervakantie te beleven!