Studenten en crypto

Studenten en crypto

15 maart 2023 Uit Door admin

Crypto’s zijn populair onder studenten. Er zijn veel studenten die zich graag willen verdiepen in de cryptomarkt en hier wellicht in willen investeren. Het is echter geen verrassing dat niet elke student beschikt over veel budget om te investeren in cryptomunten. Dus als je er als student geld in stopt, doe dat verstandig, lees je in en bereid je voor. Daarom lees in dit artikel over een aantal belangrijke aspecten van de cryptomarkt, hoe je hier zelf gebruik van kunt maken en als student hier voordelen uit kunt halen.

Begin bij het begin, wat doe je met crypto?

Een cryptomunt, ook wel cryptocurrency genoemd, is een munteenheid die digitaal wordt gekocht, verkocht en gebruikt via beveiligde transacties. Wellicht vraag je je af waarom cryptomunten anders zijn dan andere munteenheden zoals de Euro, Yen of Dollar. Het verschil zit in hoe de munteenheid wordt gereguleerd. Cryptomunten worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Euro of Dollar, niet door een centrale autoriteit gereguleerd. Hierdoor zijn alle diverse soorten cryptomunten gedecentraliseerd.

Crypto als betaalmiddel

Cryptomunten verkopen en opslaan gebeurt op de blockchain, je hebt een account, een wallet en internet nodig om bitcoins te kunnen kopen, verhandelen of gebruiken. Vooral onder de studenten is bitcoin heel populair, het is een makkelijk betaalmiddel. En tegenwoordig accepteren steeds meer webwinkels, winkels en dienstverleners cryptocurrencies als betaalmiddel. Je kunt er zelfs mee op reis gaan en op je bestemming betalen ermee. Een cryptomunt als Bitcoin kan je gebruiken, als de partij bij wie jij iets aanschaft bitcoins accepteert. Je maakt dan de hoeveelheid via jouw account en wallet over naar hun wallet. Je kan ook een creditcard aanvragen die gekoppeld wordt aan jouw wallet. Jij schiet jezelf op deze manier geld voor uit je wallet, een voorwaarde is wel dat je wallet cryptocurrency moet hebben. 

Cryptomunten kopen

Er zijn inmiddels een heleboel verschillende soorten cryptomunten te verkrijgen. Voorbeelden van cryptomunten zijn de hele bekende Bitcoin en Ethereum en de minder bekende Luna, Ripple en Litecoin. Welke je kiest hangt van je eigen voorkeur en van de reden waarom je crypto koopt. Als je weinig kennis is kun je beter in de bekendere crypo’s stappen. Maar hoe doe je dat? Om een cryptomunt te kopen moet je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1 – Kies een betrouwbaar handelsplatform:

Er zijn vele diverse soorten handelsplatformen voor het kopen en verkopen van cryptomunten, zoals Bitcoin 360 ai. Wanneer je op zoek gaat naar een handelsplatform is het belangrijk om te kijken naar hoe de platformen werken, welke cryptomunten er worden aangeboden, hoe beveiligd de transacties zijn en of er extra kosten bij komen kijken. Iedereen vindt weer andere aspecten belangrijk en daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf kijkt naar welk platform het beste bij jou gebruikswijze en doelen past.

Stap 2 – Kiest een budget en een cryptomunt:

Zodra je een passend handelsplatform hebt gevonden is het tijd om je eerste investering te doen. Vele handelsplatformen bieden de mogelijkheid om cryptomunten te kopen met andere munteenheden, zoals de Euro of Dollar. Uiteraard is het vinden van een cryptomunt om in te investeren niet al te makkelijk. Neem daarom gerust je tijd om te kijken naar diverse soorten cryptomunten en wat hun waardes in het verleden zijn geweest.

Stap 3 – Doe je eerste aankoop:

Wanneer je al je onderzoek hebt gedaan en een cryptomunt hebt uitgekozen om in te investeren, is het tijd om je eerste aankoop te doen. Voor de meeste handelsplatformen van cryptomunten is dit ontzettend eenvoudig. Selecteer de knop met de optie “kopen” en kies vervolgens hoeveel je wilt kopen en hoe je wilt betalen. Zodra je jouw cryptomunt hebt gekocht kun je deze terugvinden in een speciale digitale portemonnee. Wil je jouw cryptomunt op een later moment verkopen? Dan selecteer je de “verkoop” knop en kun je kiezen hoeveel van de cryptomunt in jouw bezit wilt verkopen.