Tips en tricks voor een goedkope vakantie

Tips en tricks voor een goedkope vakantie

23 december 2022 Uit Door admin

Het nieuwe schooljaar is al een tijdje bezig. Je werkt hard en veel om je studiepunten te behalen, maar het liefst had je wat meer ruimte gewild om even op adem te komen. Het studentenleven in niet niks. Veel jongeren krijgen te maken met stress en psychische klachten omdat de druk te hoog is. Het is daarom slim om er even tussenuit te gaan. Maar hoe doe je dat met een studentenbudget? Dat lees je in dit blog!

Laagseizoen is goedkoper

Tijdens een vakantie wordt er optimaal gebruik gemaakt van de inhoud van de portemonnee en als je terugkomt schrik je van de hoeveelheid geld die je hebt uitgegeven. Tja… Niks meer aan te doen. Maar gelukkig zijn er manieren om de kosten in te perken. Ga bijvoorbeeld in het laagseizoen op vakantie! Bijna iedereen is tijdens deze periode aan het werk of op school, dus is jouw vakantie veel goedkoper. Tenslotte kun je meer uit jouw geld halen, want je krijgt betere service omdat het veel minder druk is. Als je nu geen tijd hebt om op vakantie te gaan in het laagseizoen, maakt dat niet zo veel uit. Het hoogseizoen begint namelijk weer in juli en augustus. Logisch, want dan is de zomervakantie en dan is de vakantie een stuk duurder omdat er meer vraag is naar tickets, hotels etc. Dus als je een goedkope reis wilt, betere service wilt en de drukte wilt vermijden, is een vakantie in het laagseizoen perfect voor jou!

Andere tips

Je hebt dus jouw goedkope FTI vakanties Malta geboekt, maar natuurlijk wil je ook lekker kunnen genieten van de Maltese keuken. Je hebt er alleen niet zo’n in om elke avond in een restaurant bakken met geld uit te geven. Gelukkig hoeft dat niet, want terwijl jij het land aan het verkennen bent, kun je in de rustpauzes genieten van streetfood! Spotgoedkoop en je bent er bijna geen geld aan kwijt. Heb je zin in een picknick tijdens je vakantie? Dan zijn bakkers vaak ook een goedkope optie. Wil je daarnaast iets doen wat helemaal niks kost? Dan kun je kijken of er mensen zijn die een gratis tour door de stad aanbieden. Het is dan natuurlijk wel zo netjes om de gids een beetje fooi te geven voor de moeite, maar veel hoeft het natuurlijk niet te zijn!

Genoeg manieren om een leuke vakantie te hebben met jouw studentenbudget! WIl je gelijk jouw reis boeken? Neem dan een kijkje op de site van FTI!