Tips tegen een kater

Tips tegen een kater

10 augustus 2019 Uit Door admin

Iedereen heeft wel eens last van een kater. Heel vervelend. Last van hoofdpijn, moe, chagrijnig, droge mond etc. Allemaal symptomen die er op wijzen dat jij een kater hebt. Dus hebben wij de beste tips tegen een kater op een rijtje gezet! Op zoek naar goedkoop drankspel kopen? Via onze zustersite hebben we een ruim assortiment met drankspellen.

Drink niet te veel

De eerste, en beste tip is: drink niet te veel. Als jij niet te veel drinkt op een feestje heb je de volgende dag niet zo’n last van een kater. Een feestje kan ook gezellig zijn met een paar glaasjes alcohol minder. Overigens is te veel drinken ook erg gevaarlijk. De risico’s van alcohol zijn soms extreem.

Water, water, water!

Wanneer je alcohol drinkt, droogt je lichaam sneller uit. Dit komt doordat je geen vocht vasthoud. Drink daarom tijdens en na het drinken van alcohol genoeg water. Water is altijd gezond! Wanneer je voor dat je gaat slapen even een paar glazen water achterover tikt zul je merken dat je de volgende dag veel minder last hebt van een eventuele kater. Ook de dag na het drinken is het verstandig om veel water te drinken.

Een goed ontbijt is het halve werk

Je lichaam heeft het de vorige dag zwaar te voortduren gehad, en moet herstellen. Dit kun je doen door een goed en gezond ontbijt te maken. Ook de rest van de dag is het verstandig om gezond te eten. Ook al is het heel verleidelijk om vet en ongezond eten te gaan eten, is dit niet goed. Het beste kun je de ochtend beginnen met een lekker eitje. In ei zitten bepaalde stoffen die goed helpen tegen een kater. Ook is het verstandig om veel vitamines (dus fruit en groente) te eten zodat je lichaam goed kan herstellen.

Wat helpt niet?

Veel mensen denken dat een kop sterke koffie goed werkt tegen een kater. Dit echter niet het geval! Een koffie versterkt juist de kater.