Waar je allemaal aan moet denken als je op kamers gaat

Waar je allemaal aan moet denken als je op kamers gaat

27 september 2021 Uit Door admin

Heb je een studentenkamer gevonden? Gefeliciteerd, dat is goed nieuws! Hoewel de zoektocht naar een studentenkamer al best een tijd heeft kunnen duren, ben je er nog lang niet als je net je studentenkamer hebt bemachtigd. Er komt namelijk nog een hoop bij kijken. Waar je allemaal aan moet denken als je op kamers gaat? Wij sommen wat belangrijke taken voor je op!

Tekenen huurcontract

Een vanzelfsprekende, maar wel belangrijke stap: het tekenen van het huurcontract. Dit is namelijk het bewijs dat de studentenkamer officieel jouw nieuwe plekje is voor een bepaalde tijd. Lees vooraf goed wat er allemaal in het contract moet komen te staan, om onverwachte verrassingen te voorkomen.

Inschrijven bij de nieuwe gemeente

Waar je ook aan moet denken als je op kamers gaat, is het inschrijven bij de gemeente. Dit is belangrijk, omdat de overheid op deze manier weet waar je woont. Dit kan vaak via de website of door het maken van een afspraak en is zo gebeurd. Echter wel belangrijk om niet te vergeten!

Internet regelen

In jouw studentenkamer is het natuurlijk belangrijk dat je over goed internet beschikt. Zonder internet wordt het namelijk lastig om online opdrachten te maken, Netflix te kijken of te scrollen op je favoriete social media kanaal. Waar veel studenten voor kiezen en wat ook een goede keuze is, is internet only. Dat is dan ook niet gek, want dit heeft veel voordelen voor studenten. Met internet only ben je verzekerd van goed internet, dat werkt via een modem. Dit is voor studenten vaak fijner dan een alles in 1 pakket, waarbij je vastzit aan bijvoorbeeld internet, tv en vast bellen. Denk hier dus goed over na als je op kamers gaat!

Spullen kopen

Als je op kamers gaat, is het uiteraard belangrijk dat je hiervoor spullen gaat kopen. Wellicht kun je al het een en ander meenemen vanuit je oude huis, maar de kans is groot dat je ook wat nieuwe spullen nodig hebt. Ga eens na wat je allemaal nodig hebt om jouw studentenkamer echt om te toveren tot jouw plekje. Dat wordt een winkelsessie inplannen!

Verzekeringen afsluiten

Als je op kamers gaat, is het ook belangrijk om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Hierbij zou je ten eerste kunnen denken aan een inboedelverzekering. Al jouw spullen vallen hieronder. Het is fijn om dit te verzekeren, zodat je niet zelf opdraait voor de kosten voor eventuele schade. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is handig om af te sluiten. Deze verzekering komt van pas als jij per ongeluk schade toebrengt aan spullen of andere mensen. Tenslotte is het belangrijk dat je kijkt naar je huidige zorgverzekering. Tot je 18e ben je meeverzekerd met je ouders, maar na je 18e moet je dit zelf vaak regelen. Kijk dus goed hoe dit bij jou is geregeld.

Adreswijziging doorgeven

Wat je ook moet doen als je op kamers gaat, is jouw adreswijziging doorgeven. Bedenk eens waarvoor het handig is om jouw adreswijziging door te geven. Je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld je school, bank, werkgever, verzekeraard, tandarts, huisarts en ga zo maar door. Loop ook je huidige abonnementen na, want ook hierbij kan het handig zijn om je adreswijziging door te geven. Dit gebeurt niet automatisch, dus ga hier echt achteraan als je op kamers gaat.

Kortom, er moet best wat geregeld worden zodra jij je studentenkamer bemachtigd hebt. Bovenstaande dingen kunnen jou al een heel eind op weg helpen, dus het is goed om deze dingen in je achterhoofd te houden.