Waarom werken als chauffeur een populaire studentenbijbaan is

Waarom werken als chauffeur een populaire studentenbijbaan is

17 juni 2018 Uit Door admin

Misschien heb je er wel eens over gehoord of ken je iemand die het doet; werken als student- of privechauffeur? Een van de populairste bijbanen onder studenten op dit moment. Hierbij een aantal goede redenen waarom studenten zo graag werken als chauffeur.

Het is goed te combineren met je studie

Wanneer je een hele dag aan het werk bent, heb je toch aardig wat tijd om aan je studie te werken. Als chauffeur rij je de klant naar verschillende afspraken en hierbij komt soms vrij veel wachttijd kijken. Dit zijn de perfecte momenten om je laptop of studieboek erbij te pakken en in een universiteitsbibliotheek of soms op het kantoor van de klant jouw studieverplichtingen af te ronden. Het mooiste aan dit verhaal is nog dat je tijdens het studeren gewoon krijgt doorbetaald. Dit kunnen niet veel studenten zeggen!

Veel plezier in autorijden

Veel studentchauffeurs doen dit werk niet alleen om geld te verdienen tijdens hun studententijd, maar ook omdat ze erg veel plezier hebben in het autorijden op zich. Daar komt ook nog eens bij dat je met deze bijbaan vaak in bovengemiddelde auto’s komt te rijden. Met name bij zakelijke ritten of feesten en partijen waar een chauffeursdienst wordt georganiseerd, is de kans op een ritje in een luxe auto zeer aanwezig.

Persoonlijk contact met klanten

Naast het rijden in mooie auto’s, hebben veel chauffeurs ook erg veel plezier in het contact met de klanten die ze moeten chauffeuren. Veel klanten stellen jouw aanwezigheid dan ook zeer op prijs en kunnen een inhoudelijk gesprek op de juiste momenten zeker waarderen. Wanneer de klant op de achterbank aan het werk is, is het natuurlijk de bedoeling dat je niemand tot last bent.

Het contact met klanten is overigens ook een goede manier om te netwerken. Er zijn regelmatig verhalen van chauffeurs die uiteindelijk stage gaan lopen bij een klant waarvoor ze gereden hebben.

Er is veel afwisseling in werk en tijd

Natuurlijk draait het uiteindelijk allemaal om autorijden, maar dit is wel op te verdelen in veel verschillende chauffeursdiensten. En niet alleen de chauffeursdienst is anders, maar ook de tijden kunnen ontzettend verschillen. Zo geef je als werknemer zelf aan wanneer je beschikbaar bent, op de momenten dat jij het erg druk hebt met studeren zit je nergens aan vast en is het mogelijk jezelf uit te roosteren. De ideale bijbaan voor een flexibele student dus!